T-Mobile blog Founders blog
pukcode kwijt
Overzicht Mobiel

Pukcode kwijt? Dit kun je doen

20-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-10-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voer je drie keer achter elkaar een foute pincode in om je simkaart te ontgrendelen? Dan is hij geblokkeerd. Je kunt hem dan alsnog deblokkeren door de pukcode in te voeren. Maar wat als je pukcode kwijt is? Lees hier waar je deze achtcijferige code terugvindt.

Wat is een pukcode?

De pukcode is de Personal Unblocking Key van je simkaart: de unieke code om jouw geblokkeerde simkaart te deblokkeren. Je voert de pukcode in wanneer je drie keer achter elkaar een foute pincode hebt ingevoerd. Het is een achtcijferige code die niet te veranderen is.

Wanneer moet ik de pukcode invoeren?

Bij het opstarten van je telefoon moet je de simkaart ontgrendelen. Anders kan hij geen verbinding maken met het mobiele netwerk van je provider. Je ontgrendelt de simkaart met een pincode. Als je drie keer achter elkaar een foute pincode intoetst, wordt je simkaart geblokkeerd.

Met de pukcode deblokkeer je de simkaart en kun je een nieuwe pincode instellen. Je hebt negen pogingen om de goede pukcode in te voeren. Voer niet willekeurig acht cijfers in als poging je simkaart te deblokkeren. Je pukcode is willekeurig gegenereerd. Daarmee is de kans nagenoeg nul dat je ’m ‘raadt’ door willekeurig wat cijfers in te voeren. Als je negen keer de verkeerde pukcode invoert, blokkeert je simkaart permanent. Je moet dan een nieuwe simkaart aanvragen.

Pukcode kwijt? Terugvinden is zo gebeurd

Is je simkaart geblokkeerd of weet je de pincode van je simkaart niet meer? Geen paniek. Er is altijd nog de pukcode om je simkaart te deblokkeren en om een nieuwe pincode in te stellen. Maar wat als het kaartje met daarop de pukcode kwijt is? Ook dan komt alles goed.

Het prettige aan de pukcode is dat je hem niet kunt veranderen. Daarom is hij makkelijk terug te vinden. In de My T-Mobile app vind je hem terug onder ‘meer’. Druk daar op ‘Instellingen’ om je pukcode te bekijken.

Ook op de simkaartenpagina op My T-Mobile vind je makkelijk en snel je pukcode terug. Dit is je eigen persoonlijke ruimte bij T-Mobile. Zit je niet bij T-Mobile? De meeste andere providers hebben ook een ‘mijn’-omgeving als My T-Mobile waar je de pukcode terugvindt.

pukcode kwijt terugvinden

Pukcode invoeren, en dan?

Heb jij je pukcode gevonden? Fijn! Dan kun je nu je simkaart deblokkeren. Voer de achtcijferige pukcode in op je telefoon. Daarna is je simkaart ontgrendeld. Je kunt nu een nieuwe viercijferige pincode instellen. Die mag je helemaal zelf bepalen. Daarna maakt je telefoon weer verbinding met het mobiele netwerk van je provider. En kun jij hem weer als vanouds gebruiken. Gelukkig!

Deel dit artikel