Snel een paar foto’s of video’s overzetten van je smartphone naar je laptop of tablet is supersimpel met Pushbullet. Ook andere soorten bestanden snel delen via een pushbericht, naar jezelf of naar je vrienden. Lees mijn blog om te lezen wat je allemaal met de gratis app kunt doen.

Slimmer zullen wij alles delen

In mijn werk bij T-Mobile zit ik niet vaak langer dan een uur achter mijn bureau. Het bijpraten over een project met collega’s zorgt ervoor dat ik regelmatig met mijn iets te zware laptop aan het rondrennen ben. Een iPad – of iedere andere tablet – is echter een stuk lichter en neem je een ook sneller even mee naar een afspraak. Het lastige is dat die mooie presentaties of documenten op mijn laptop staan, en niet op mijn iPad. Uiteraard kan ik ze naar mijzelf mailen, maar sinds ik Pushbullet (gratis in de App Store en Google Play) gebruik is dat verleden tijd. Dit werkt namelijk veel handiger. Ik zal je hieronder in 4 stappen uitleggen hoe dit werkt en wat ik nog meer ben tegengekomen toen ik in de wondere wereld van deze app dook.

Pluspunten van Pushbullet:
+ Eenvoudig bediening
+ Van alles en nog wat delen tussen je apparaten
+ Geen onnodige mailtjes met bijlages in mijn mailbox
+ Met IFTTT een extra dimensie met zeer veel toepassingen

Minpunten:
– Bestanden kunnen max. 25mb zijn, daardoor niet geschikt is voor onder meer grote video bestanden. Wetransfer werkt hier makkelijker voor.
– Klembord synchroniseren werkt soms met wat vertraging

Pushbullet app

1. De basics
Installeer de app (iOS en Android) op je smartphone en/of je tablet. Je kunt daarbij apps als plug-in aan je browser toevoegen, of installeer Pushbullet gewoon als applicatie in Windows of Mac. Ik maak zelf gebruik van de Chrome plug-in. De installatie wijst zich eigenlijk vanzelf.

2. Push wat je maar wil van het ene apparaat naar het andere
Zoals ik eerder schreef wil ik graag mijn presentaties vanaf mijn laptop makkelijk overzetten naar mijn iPad. Ik open de applicatie op mijn laptop, dan selecteer ik het apparaat waar ik het naar toe wil sturen. Vervolgens selecteer ik een bestand om toe te voegen. Door op Push te klikken wordt mijn bestand verstuurd. Ik zie direct een push-notificatie dat ik een bestand heb ontvangen op mijn iPad. Je kunt direct van dit bericht naar de app om je bestand te bekijken. Je vraagt je wellicht af: waarom zou ik dit niet gewoon e-mailen naar mezelf? Mijn mailbox blijft op deze manier schoon van bestanden die ik heen en weer mail naar mezelf. Probeer het en je zult zien dat het allemaal net even wat makkelijker werkt! Ook handig: je kunt bestanden niet alleen naar jezelf, maar ook naar contacten uit je telefoon sturen.

3. Synchroniseer je klembord
Een andere handige functionaliteit van Pushbullet is het synchroniseren van je klembord. Wanneer je een tekst selecteert op je tablet en deze kopieert, kun je vervolgens op je laptop dezelfde tekst plakken (CTRL + V). Je ziet het niet, want deze magie werkt achter de schermen. Ga op al je apparaten naar ‘Instellingen’ en zorg ervoor dat je een vinkje zet bij “Klembord synchroniseren”. Het werkte bij mij echt supersnel en het scheelt vaak weer een onnodige e-mail aan mijzelf.

4. Laat Pushbullet voor je werken: wat als X, doe dan Y
Het gaat nog een stuk verder: je kunt Pushbullet voor je laten werken. Ik kan dit instellen met de app IFTTT, wat staat voor If This Then That. Ik ben toevallig op huizenjacht en wil graag snel op de hoogte zijn als er nieuwe informatie is over een bepaalde woning is. Pushbullet stuurt mij een pushnotificatie als Funda nieuwe informatie heeft!
In IFTTT ga ik naar Browse en typ ik in de zoekbalk “Pushbullet Gmail”. Nu krijg ik ‘recepten’ te zien: dit kun je vergelijken met regels waarmee je een actie en reactie ‘programmeert’. Ik kies het resultaat met de titel ‘Get a pushnotification when you receive an email from someone important’. Ga naar ‘Add recipe’. Dit recept kan ik aanpassen in My Recipes, zodat ik een push-notificatie krijg wanneer ik een e-mail Funda ontvang.

Pushbullet-ifttt

Dit is maar één voorbeeld van wat de combinatie Pushbullet en IFTTT kan doen, ik ben er enorm enthousiast over. Het is vooral een kwestie van proberen en ontdekken en het biedt een kijkje in de wereld van de talloze mogelijkheden wanneer je verschillende online diensten aan elkaar kunt knopen. In een volgend blog zal ik IFTTT uitgebreider uitleggen.

Ben jij net zo enthousiast als ik? En hoe gebruik jij Pushbullet in je dagelijks leven?

Download Pushbullet (gratis)

download-android

download-app-store

Beeld: Shutterstock