Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Quebble: eenvoudig communiceren over je kind

21-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken je dat? Je hebt een mooi gezin, een super leuke baan, fijne vrienden en elke week ga je met veel plezier sporten. Een volle agenda; hoe zorg je dan dat je op een eenvoudige manier in contact staat met iedereen die een rol speelt in het leven van je kind(eren)?

Daar is een goede oplossing voor! Quebble: het online heen-en-weerschriftje. Net als de papieren variant maakt dit digitale heen-en-weerschriftje het mogelijk om op een eenvoudige manier contact te houden met alle mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van je kind. Hierbij kun je denken aan de leraar op school, de groepsleider van de kinderopvang, de fysiotherapeut of de coach van de sportclub.

Kinderlijk eenvoudig

Even uitproberen en het blijkt heel eenvoudig te zijn. Je maakt een account aan op de website van Quebble. Je kunt dit doen als ouder, voogd, professional, vriend of familielid. In mijn geval schrijf ik me in als ouder. Er worden een aantal registratiestappen doorlopen en voilà een bevestigingsmailtje in mijn inbox, zodat ik kan inloggen om aan de slag te gaan. Naast de website heeft Quebble een app voor iOS en Android beschikbaar waar je heel snel berichtjes, reacties en foto’s kan plaatsen.

Connecties maken

Ik begin met het maken van connecties en nodig iedereen uit die betrokken is bij de ontwikkeling van mijn dochter Lonneke. Lonneke is acht jaar en heeft het Syndroom van Down. Ik nodig de juffen, de logopedist en de fysiotherapeut uit. Als je dat wilt kun ook opa en oma en de oppas toevoegen. Iedereen krijgt een standaard uitnodigingsmail met de vraag of ze zich willen registreren bij Quebble.

Zelf bepalen wie wat leest

Zodra het account is aangemaakt en de uitnodigingen zijn geaccepteerd, kunnen we berichten plaatsen in het heen-en-weerschriftje. Wat ik vooral heel prettig vind is dat ik mag kiezen wie er toegang heeft tot het schriftje, maar ook kan ik per bericht aangeven wie het mag lezen. Een veilig gevoel, omdat het om informatie over mijn kind gaat.

Quebble

Quebblen

Ondertussen stromen de berichten en foto’s binnen. Een foto van Lonneke die druk bezig is met werkjes op school, de fysiotherapeut die tips aan de juffen geeft over waarom Lonneke geen koprol mag maken met de gymles en de oefeningen van de logopedist. Ook de juf is in staat beter met ons te communiceren, waardoor we Lonneke met elkaar beter kunnen helpen in haar ontwikkeling. Voorbeeld, sinds dit jaar krijgt ze elke week een klein bedrag mee om iets in de schoolwinkel te kopen. De eerste week komt Lonneke blij terug met een bellenblaas, maar de week erna heeft ze wel geld meegenomen, maar neemt ze niets mee naar huis. Lonneke vertelt iets over verf, maar we komen er niet uit. Wat blijkt; ze wil iets kopen waar ze een aantal weken voor moet sparen. Quebble helpt doordat de juf een kort bericht met een foto meestuurt. Beelden zeggen meer dan woorden.

Waardevol voor alle partijen

Quebble is de moderne versie van het heen-en-weer schriftje dat ouders en professionals op een veilige manier verbind en niet alleen waardevol voor de ouders en omgeving van een kind met een handicap. Ook voor drukke gezinnen, co-ouderschap families en grootouders die betrokken willen zijn bij het leven van hun kleinkind is Quebble een uitkomst. Nu hopen dat alle professionals het gaan omarmen, want voor mij is het echt een verrijking als ouder en ik kan het dus iedereen aanbevelen.

Ik ben benieuwd naar de tools die jullie gebruiken in de opvoeding van jullie kinderen. Deel ze in een reactie.

Deel dit artikel