Populaire zoekopdrachten

Recycle telefoon
Overzicht Mobiel

Met Recycle Deal recycle je je telefoon en krijg je korting op je abonnement

16-06-2018 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-06-2018 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat doe jij eigenlijk met je oude telefoon als je een nieuwe mag uitzoeken? De kans is groot dat je hem in een la stopt als back-up of hem weggooit. Maar de hoeveelheid e-waste in de wereld stijgt en deze keuzes helpen daar niet bij. Daarom is T-Mobile samen met Closing the Loop een programma begonnen waarbij je je telefoon kunt recyclen en korting krijgt op je nieuwe abonnement.

Volgens Marieke Snoep, Executive Director Consumentenmarkt bij T-Mobile, belanden oude telefoons nog te vaak onderin een la of bij het afval als je een nieuwe koopt. “Dit is het moment waarop we als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen en actief moeten bijdragen aan duurzamer gebruik van de waardevolle grondstoffen, zoals goud, zilver en koper, die oude toestellen bevatten”, zegt ze tegenover Founders.

Ontwikkelingslanden

Closing the Loop, de organisatie van de 37-jarige Joost de Kluijver, doet al iets vergelijkbaars in ontwikkelingslanden. Als een aangesloten bedrijf een telefoon koopt, haalt Closing the Loop een afgedankte telefoon uit een ontwikkelingsland om deze in Europa te recyclen. “Datzelfde doen we ook voor partners als T-Mobile die onze diensten gebruiken om die aan te bieden aan hun klanten”, vertelt hij in een interview met Founders.

Dat is overigens ook hard nodig, want zelfs hergebruikte toestellen eindigen uiteindelijk op de vuilnisbelt. Die hergebruikte toestellen gaan namelijk vaak naar landen waar geen verantwoorde recycling-infrastructuur bestaat. Met het programma van Closing the Loop worden die telefoons gered en gerecycled.

Recycle Deal

Eenzelfde soort idee komt nu dus ook naar Nederland. Want ook hier verdwijnen telefoons dus niet bij de recycling, maar op andere plekken. En daardoor groeit de stapel met e-waste.

Het programma werkt eenvoudig. Aan het einde van de contractperiode kun je ervoor kiezen om je telefoon in te leveren bij T-Mobile. De provider zorgt ervoor dat de telefoon gerecycled wordt of herbruikt wordt in een ander land. In ruil daarvoor krijg je korting op de maandelijkse bijdrage voor je nieuwe telefoon, waardoor je maandbedrag daalt.

Natuurlijk kun je je telefoon ook houden na afloop van je contract. Dat betekent echter wel dat je achteraf de korting moet betalen. Als je meer wilt weten, kun je terecht op de website van T-Mobile.

Foto: Shutterstock.com
Deel dit artikel