Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Deze reflecterende bril maakt je onherkenbaar voor beveiligingscamera’s

30-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
30-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Wil je om wat voor reden dan ook dat je niet herkenbaar bent voor beveiligingscamera’s, dan kun je natuurlijk een bivakmuts over je hoofd trekken. Het probleem is alleen dat iedereen meteen denkt dat je een crimineel bent. Nu is er ook een andere optie: een speciale bril met een reflecterende folie.

De bril heet de Reflectacles Ghost en stuurt licht terug in precies dezelfde richting als waar het vandaan komt. Dat werkt met zichtbaar licht, maar ook met infrarood licht. En laten veel beveiligingscamera’s nu infrarood gebruiken. Het beeld van de camera wordt hierdoor verblindt en er ontstaat een soort lichtvlek voor je gezicht.

Overigens hebben de Reflectacles ook andere toepassingen. Ze zorgen er voor dat je extreem zichtbaar bent voor auto’s als je in het donker de straat opgaat en ze leveren hele toffe effecten op als je foto’s maakt met een flits. De makers hebben daarom allerlei versies gemaakt naast de Ghost. Deze reflecteren geen infrarood licht, maar hebben wel allerlei verschillende kleuren.

Alle verschillende varianten kun je handen krijgen door te investeren in het crowdfundingproject van Reflectacles op Kickstarter. Voor 125 dollar (118 euro) ontvang je de Reflectacles Ghost. De makers hebben als doel om 28.000 dollar op te halen en ze zijn bijna op de helft met nog 30 dagen te gaan.

Deel dit artikel