Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Robotobor Hospi gaat in Japan tafels afruimen en drankjes bezorgen

16-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Robots gaan onze banen overnemen, komen ons thuis als maatje vergezellen en gaan we ook tegenkomen op het vliegveld of in het hotel. Nadat LG begin dit jaar al zijn eigen robot voor het vliegveld presenteerde, stuurt Panasonic zijn robot Hospi ook de werkvloer op.

En ook Panasonic kiest voor zijn thuisland: Japan. In een hotel en op een luchthaven in de Japanse stad Narita zal de robot Hospi deze maand te vinden zijn. Het apparaat gaat geen volledige bananen overnemen, maar gaat bezoekers van beide plekken een handje helpen. Mensen die in de lounge van het vliegveld na een ontbijt, lunch of diner hun servies niet opruimen, hoeven zich niet meer schuldig te voelen. Dat doet Hospi namelijk voor ze.

In het hotel brengt de robot een verfrissend drankje naar de gasten die zich in de lobby begeven. Het gaat in beide gevallen om een test. Panasonic wil kijken of de robot op beide locaties van toegevoegde waarde kan zijn. Hospi zal nog tot 18 januari in het ANA Crowne Plaza hotel te vinden zijn. Daarna vertrekt hij/zij naar het vliegveld, waar die van 23 tot en met 28 januari zal rondrijden.

Deel dit artikel