Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze robot zet koffie en helpt de fabrieksmedewerkers van Ford

15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De medewerkers van een twee fabrieken van Ford hebben er een wel hele fijne nieuwe collega bij. Hij kan koffie zetten en hoofdmassages geven, maar helpt de medewerkers van een fabriek ook om sneller en makkelijker te werken.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

In de video onder dit artikel benadrukt Ford dat het gaat om samenwerkende robots, zogenaamde co-bots. Die zijn volgens het bedrijf niet bedoeld om mensen te vervangen, maar ze juist te helpen om sneller en efficiënter te werken. Je zou ook kunnen zeggen dat daardoor minder mensen op de werkvloer nodig zijn om hetzelfde werk binnen dezelfde tijd te doen (en dat de robot daardoor alsnog mensen vervangt).

Ford omschrijft deze ontwikkelingen op het gebied van robotisering als Industry 4.0, de vierde industriële revolutie. Die draait om (big) data, slimme computers en automatisering van het productieproces. De robots zijn slim genoeg om zelf om zich heen te kijken en kunnen op die manier zelfs herkennen als een persoon in de buurt is. Zo moeten de menselijke medewerkers zich veilig genoeg voelen om met de robot te werken.

Naast massages geven en koffie zetten kijkt Ford ook naar de mogelijkheden van de robot om handen te schudden. Wil het bedrijf op die manier langzaam maar zeker ook zijn managers vervangen?

Deel dit artikel