Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De schattige robot Kuri lijkt rechtstreeks uit een Pixar-film te komen

04-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
04-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je nieuwste huisdier is geen hond, kat of goudvis, maar een robotje. Tenminste, als het aan de makers van deze schattige robot Kuri ligt. Het bedrijf Mayfield Robotics denkt dat we wel wat zien in het hebben van een robot als huisdier. Daarom presenteert het de robot op één van ’s werelds grootste beurzen voor consumentenelektronica: de CES in Las Vegas.

Kuri doet veel meer dan schattig zijn, trouwens. Het robotje dient ook als beveiligingscamera. Daarnaast is het ook een soort slimme assistent die zichzelf kan verplaatsen. Je kunt, als Kuri in de buurt is, namelijk vragen stellen. Het robotje geeft antwoord door met voorgeprogrammeerde geluiden, met lichtjes of door een signaal met zijn ogen te geven.

Pixar

Het vriendelijke ontwerp is overigens niet zomaar uit de lucht komen vallen. De bewegingen zijn ontworpen door iemand die lang als animator werkte bij Pixar. Het robotje van Mayfield Robotics lijkt overigens zo zelf uit een Pixar-film te kunnen komen. Wall-E, anyone?

Inwoners van de Verenigde Staten kunnen de robot nu al reserveren voor 100 dollar. Daarbovenop betaal je nog eens 600 dollar om hem daadwerkelijk in huis te halen. Geïnteresseerden moeten wel even wachten, want Kuri is naar verwachting pas in december 2017 klaar om je nieuwe huisgenoot te worden.

Of de robot daarna ook in Europa en Nederland wordt aangeboden, is niet bekend. Om functioneel in onze huiskamers rond te kunnen lopen, moet hij eerst Nederlands leren.

Deel dit artikel