Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Robot Pepper gaat aan de slag in twee Belgische ziekenhuizen

15-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Pepper heeft een nieuwe baan. De menselijke robot gaat aan de slag in twee Belgische ziekenhuizen. Dat is een unicum, want Pepper werd eerder alleen gebruikt in winkelcentra, banken en treinstations.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Of dat goed uitpakt valt te bezien: experts vragen zich af of sociale robots als Pepper het werk van mensen wel écht over kan nemen. Ontwikkelaar Softbank laat in ieder geval zien wat er vraag is naar dergelijke robots, want elke nieuwe levering is in rap tempo uitverkocht. Daarnaast wil een van de twee ziekenhuizen de komende tien jaar meer robots inzetten.

De Pepper-robot voor de ziekenhuizen is overigens een stuk duurder dan de robot die voor iedereen te koop is. Dat zie je onder andere terug in het prijskaartje: 30.000 euro. Het Belgische Zora Bots heeft bijvoorbeeld speciale software ontwikkeld, terwijl er ook een speciale helpdesk paraat staat als Pepper voor problemen zorgt.

De 1,20 meter lange robot kan mensen verstaan in twintig verschillende talen en weet of hij praat met een man, vrouw of kind. In het CHR Citadelle-ziekenhuis in Luik gaat Pepper werk doen bij de receptie, maar in AZ Damiaan in Oostende krijgt hij meer verantwoordelijkheden. Daar zal hij bezoekers naar de juiste afdeling brengen.

Deel dit artikel