T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Geen categorie

Deze robot pikt de baan van een herdershond in

15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We zijn er misschien allemaal wel een klein beetje bang voor: robots die onze banen gaan inpikken. Maar voor de herdershond is het nu echt zweten geblazen. Onderzoekers van de Universiteit van Sydney hebben een robot ontwikkeld die boeren moet helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden, waaronder het aansturen van een kudde dieren.

Het apparaat heeft de naam SwagBot gekregen en is onlangs getest op verschillende onderdelen. Naast beheren van een kudde is hij helemaal geschikt gemaakt voor het Australische landschap. Zo kan hij door water rijden, zich over het ruwe terrein voortbewegen en zelfs een kar trekken.

In de toekomst gaat de universiteit verder onderzoek doen naar robots die zelfstandig een boerderij kunnen beheren. Zo willen de onderzoekers dat de robots nog beter worden in het werken met planten en dieren. En daarmee lijkt het erop dat zelfs een van de oudste beroepen van de mens toch langzaam wordt overgenomen door technologie.

In de onderstaande video is te zien hoe de SwagBot de kudde koeien verdrijft en daar nog redelijk goed in is ook. Kiek ‘m goan!

Deel dit artikel