Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Robotcamera Getty Images brengt Olympische topzwemmers in beeld

11-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Elke vier jaar trekt Getty Images, dat foto’s levert voor voornamelijk media en bedrijven, alles uit de kast om de Olympische Spelen op de gevoelige plaat vast te leggen. Dit jaar heeft het een bijzondere stukje apparatuur voor onderwater meegenomen: een robotcamera.

Dankzij de camera hoeven de fotografen het water niet in – dat mag ook niet – en hebben zij vanaf het droge meer invloed op de beelden die ze schieten. Voorheen moesten zij namelijk veel geluk hebben om de perfecte actiefoto te maken. De camera kon van tevoren in het zwembad geplaatst worden, maar kon niet bewegen of rondkijken. Deze robotcamera kan dat wel. Met een afstandsbediening is hij vanaf de kant te besturen en met een druk op de knop worden de foto’s gemaakt.

Onderwaterrobot Getty Images

Alle fotografen die voor Getty Images bij de Olympische Spelen aanwezig zijn, hebben ook ook speciale 360-gradencamera. Daarmee kunnen zij een volledige panorama van de omgeving maken, wat dus een uniek kijkje van Rio de Janeiro oplevert.

Daarnaast maakt het bedrijf ook gebruik van andere robotcamera’s die op andere velden te vinden zijn. Door die op unieke locaties neer te hangen, kunnen fotografen beelden schieten die ze met een camera in hun hand nooit gemaakt zouden kunnen hebben.

CNN maakte deze reportage over de robot:

Deel dit artikel