T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

romantische films netflix mobile romantische films netflix
Overzicht Thuis

De beste romantische films op Netflix

23-03-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-03-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zin in een avondje zwijmelen? Met de beste romantische films op Netflix zit je goed. Wij zetten de tien leukste, fijnste en beste romantische films voor je op een rij. Van romantische komedies tot drama. En van nieuwe liefdesfilms tot de mooiste en beste klassiekers. Romantiek gegarandeerd!

romantische films netflix 2023

10 goede romantische films op Netflix

Netflix barst van de romantische films. Check maar als je bij de dienst zoekt op ‘romantische films’. Kun je niet kiezen? Dat is begrijpelijk, want de keuze is groot. Daarom helpen wij je met deze tien heerlijke romantische films.

The Holiday (2006)

 • Land: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk
 • IMDB-cijfer: 6,9

The Holiday is een romantische film, die vaak met kerst op televisie komt. Toch kun je deze leuke kerstfilm het hele jaar door bekijken! In de film ruilen Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) na relatieproblemen tijdelijk van huis. In de nieuwe setting bloeien ze beiden op en staan ze open voor nieuwe liefde.

No Strings Attached (2011)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 6,2

Adan (Ashton Kutcher) en Emma (Nathalie Portman) kennen elkaar uit hun jeugd. Tijdens het zomerkamp hebben ze wel eens wat gedaan, maar serieus werd het nooit. Wanneer Adam jaren later volledig door het lint gaat en flink drinkt, komt hij terecht bij Emma, die op dat moment als arts werkt. De twee beginnen een relatie puur gebaseerd op seks. Maar blijft dat ook zo?

Friends With Benefits (2011)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 6,5

Ongeveer tegelijkertijd met No Strings Attached kwam Friends with Benefits uit. Jamie (Mila Kunis) is een headhunter in New York, die probeert om art director Dylan (Justin Timberlake) voor haar cliënt binnen te halen. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee, inclusief de nodige avontuurtjes tussen de lakens. De twee proberen niet verliefd te worden en het puur fysiek te houden.

Leuk feitje: Mila Kunis en Ashton Kutcher waren tijdens de opnames van beide films met elkaar in een friends with benefits relatie. Uiteindelijk zijn ze getrouwd.

Memoirs of a Geisha (2005)

 • Land: Verenigde Staten, Japan
 • IMDB-cijfer: 7,3

Memoirs of a Geisha is een filmklassieker, om samen voor te gaan zitten. De film begint in de jaren 20 van de vorige eeuw. De 9-jarige Japanse Chiyo wordt verkocht en opgeleid tot een geisha. Mannen betalen een geisha voor haar aandacht, zang en dans. Die opleiding is zwaar en het is maar de vraag of ze ooit een geisha kan worden. Maar na jaren trainen groeit ze uit tot de geisha Sayuri. Door haar schoonheid en intelligentie is ze gewild bij de mannen. Daardoor is ze succesvol en leidt ze alsnog een mooi leven. Totdat de Tweede Wereldoorlog voor de deur staat…

Zwanger & Co (2022)

 • Land: Nederland
 • IMDB-cijfer: 5,7

Een romantische film kijken zonder ondertiteling? Er zijn genoeg Nederlandse films om uit te kiezen. Zwanger & Co is een recente film van regisseur Johan Nijenhuis. In één grote familie zijn er opeens vier zwangerschappen. Van jonge twintigers tot een moeder die er alles aan wil doen om nog één keer zwanger te worden. En wat doe je als je zwanger bent van een spermadonor en dan net de liefde van je leven tegen lijkt te komen?

Soof (2013)

 • Land: Nederland
 • IMDB-cijfer: 6,5

Wanneer je nog meer romantische films in het Nederlands wil zien, zit je bij Netflix goed. De complete Soof-trilogie is er namelijk te vinden. De eerste Soof-film is een klassieker in het Nederlandse filmlandschap. Soof (Lies Visschedijk) heeft een mooi leven met haar eigen bedrijf. Maar wanneer ze de choreograaf Jim (Dan Karaty) ontmoet, twijfelt ze over wat ze moet doen.

Phileine zegt sorry (2003)

 • Land: Nederland
 • IMDB-cijfer: 6,0

Phileine zegt sorry is een Nederlandse film gebaseerd op het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Phileine (Kim van Kooten) heeft een relatie met Max (Michiel Huisman). Max besluit op een dag naar New York te verhuizen om daar in een toneelstuk te gaan spelen. Phileine mist hem enorm en besluit op een dag achter hem aan te reizen. Daar blijkt het nieuwe leven van Max voor heel wat frictie in de relatie te zorgen.

The Souvenir (2019)

 • Land: Verenigd Koninkrijk
 • IMDB-cijfer: 6,4

The Souvenir speelt zich af in de jaren 80. We volgen de jonge filmstudente Julie. Ze is druk bezig met haar studie, totdat ze de oudere Anthony ontmoet. Hij is charmant, mysterieus en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Toch wil hij telkens geld lenen bij Julie. En hij lijkt ook nog eens drugsproblemen te hebben. De relatie komt zwaar onder druk te staan en het wordt steeds moeilijker voor Julie om haar eigen dromen te volgen.

Serendipity (2001)

 • Land: Verenigde Staten
 • IMDB-cijfer: 6,8

In Serendipity komen Jonathan (John Cusack) en Sara (Kate Beckinsale) elkaar tegen in een warenhuis. Daar willen ze hetzelfde paar handschoenen kopen. Hoewel ze beiden in een relatie zitten, voelen ze een sterke aantrekkingskracht. Sara laat het lot bepalen of ze voor elkaar bestemd zijn. Jaren gaan voorbij, waarin ze vaak aan elkaar denken. Zullen ze samen eindigen, of toch niet…? Je ziet het in deze romantische film.

20th Century Girl (2022)

 • Land: Zuid-Korea
 • IMDB-cijfer: 7,3

We sluiten deze lijst af met nog een romantische film uit Zuid-Korea. De film begint in 1999, het jaar waarin Yeon-du naarde Verenigde Staten moet voor een hartoperatie. Dat vindt ze moeilijk, want het betekent dat ze Baek Hyun-jin, waar ze hopeloos verliefd op is, moet missen. Goede vriendin Na Bo-ra belooft om Baek Hyun-jin in de gaten te houden, zodat haar vriendin op de hoogte blijft. Uiteindelijk wordt ze zelf verliefd op zijn vriend. Maar wanneer blijkt dat die vriend eigenlijk Baek Hyun-jin is, moet er een lastige keuze worden gemaakt.

Fijn en comfortabel Netflix kijken

Wil je altijd en overal in topkwaliteit streamen? Met Unlimited & Entertainment krijg je onbeperkt data, Netflix en Videoland in één betaalbaar abonnement. Perfect als je nieuwe films op Netflix wilt kijken of goede Videoland series wilt streamen. En als je juist iets meer spanning wilt, dan zijn dit de beste thrillers op Netflix. Geniet ervan!

Deel dit artikel