T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Runkeeper maakt van Apple Watch 2 een zelfstandig sporthorloge

06-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In september kondigde Apple onder meer zijn verbeterde smartwatch aan: de Apple Watch 2. Maar een enorme vooruitgang was het apparaat niet. De Apple Watch 2 is sneller dan zijn voorganger, is waterdicht en bevat nu ook GPS, zodat hij gebruikt kan worden voor locatiebepalingen.

Niet revolutionair dus. Maar als makers van apps meewerken, biedt zo’n GPS toch hele handige mogelijkheden! Dat is wat Runkeeper, maker van populaire sport-apps, nu heeft gedaan. De app is nu ook in staat om gebruik te maken van je locatie. Daardoor kun je je iPhone, die je normaal moest koppelen, gewoon thuislaten.

Met de extra functie kan Runkeeper vertellen welke route je hebt genomen en andere leuke cijfers voorschotelen, zoals je gemiddelde snelheid. Ook houdt het polsapparaatje je hartslag bij, wat aanvullende handige inzichten kan geven. Erg handig voor mensen die gek zijn op data.

Nike

Eerder verbeterde Nike ook al zijn sportapp voor smartwatches met GPS-ondersteuning, de Nike+ Run Club. Door dit soort verbeteringen wordt een smartwatch zoals de Apple Watch een completer sporthorloge.

Ook gebruikers van Android kunnen aan deze app overigens veel hebben, maar voor fans Apple is het ook een waardige toevoeging. Al met al kan die ‘kleine’ toevoeging van GPS dus een groot verschil maken.

Runkeeper is gratis te downloaden in de App Store.

Deel dit artikel