Populaire zoekopdrachten

Overzicht Thuis

De drukte vermijden? 5 rustige plekken in Den Haag

26-05-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
26-05-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Nu de coronamaatregelen iets zijn versoepeld gaan steeds meer mensen op pad. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om online tickets te boeken voor een pretpark, theater of museum. Maar voor sommige mensen zijn die locaties nog steeds te druk.

Daarom stelden we een lijstje samen van vijf rustige plekken in de regio Den Haag. Voor een rustige wandeling, een kleinschalige picknick of gewoon: om even om een boek te lezen. Zo ben je er toch even uit.

1. Landgoed Clingendael

Een prachtige plek om te wandelen in ieder seizoen. Landgoed Clingendael is niet alleen een prachtig landgoed, maar ook een mooie bosrijke omgeving waar je volop natuur kunt snuiven. Er zijn een aantal bijzondere tuinen om te bezichtigen en voor kleine kinderen is er een speeltuin. Ook een goede plek om met (groot)ouders of familie af te spreken die je een tijd niet gezien hebt.

2. Scheveningse Bosjes

Het is bijzonder hoe je vanuit de drukke stad ineens helemaal midden in de natuur zit. In de Scheveningse Bosjes zijn diverse fiets en wandelpaden en een zandspeeltuin voor kinderen. Begin je wandeling vlakbij het Vredespaleis en loop helemaal tot aan Madurodam. Het gebied is zo groot dat je er heerlijk kunt wandelen zonder dat je het gevoel hebt veel andere mensen tegen te komen.

3. Het strand van Den Haag

Het bekendste stukje strand bij Den Haag is natuurlijk de Pier bij Scheveningen. Maar daar kan het op zonnige dagen erg druk worden. Wandel je vanuit hier naar het noorden, dan wordt het al snel een stuk rustiger. Je kunt ook naar het Zuiderstrand gaan, onder Hagenezen ook wel bekend als ‘het stille strand’. Neem zelf een rugzakje met wat lekkers mee, zodat je niet afhankelijk bent van eventueel drukke terrassen bij de strandtenten.

4. Meijendel

Duingebied Meijendel is een prachtig wandelgebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Je komt er veel verschillende planten maar ook dieren tegen die er gewoon vrij rondlopen. Naast Gallowayrunderen en Konikpaarden is het één van de meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland. Nergens in Nederland kom je zoveel nachtegaals tegen als hier. Goed luisteren dus.

5. Haagsche Broeder

Toe aan een rustige plek maar even iets anders dan de natuur? Wandel dan in de binnenstad van Den Haag eens binnen in het Willibrodushuis waar je o.a. Haagse Broeder vindt. Dit voormalige klooster is nu het onderkomen van een modern broedergenootschap dat zelf bier brouwt en dat ook ter plaatse verkoopt. Maar je kunt in deze mooie, grote kapel aan de Oude Molstraat ook stilletjes even gaan zitten dagdromen over langvervlogen tijden. Ook als je niet gelovig bent.

Deel dit artikel