Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Samen in virtual reality in de woonkamer voor Gear VR

19-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Betrap jij jezelf er wel eens op dat je op je smartphone kijkt terwijl je met vrienden of familie bent? Waarschijnlijk denk je dan al snel dat het inderdaad niet zo heel netjes is. Wat dacht je dan met van zo’n grote VR-bril op je hoofd? Het is niet gek dat een veelgehoord kritiekpunt van virtual reality de ongezelligheid is.

Geen wonder dat fabrikanten van VR-brillen proberen om van dat ongezellige imago af te komen. Onder meer Oculus, het bedrijf dat de Oculus Rift maakt, probeert wat aan dit beeld veranderen. Daarom heeft het bedrijf twee nieuwe sociale VR-ervaringen uitgebracht: Parties (Gezelschappen) en Rooms (Kamers).

Parties is wat door The Verge wordt omschreven als een simpel chatsysteem. Rooms is wat interessanter. Het is eigenlijk de woonkamer van virtual reality: een plek waar je met andere bezoekers kunt samenkomen om te praten. Ook kun je samen spelletjes spelen of video’s bekijken. Jij en je vrienden zijn zichtbaar door zwevende hoofden die gekoppeld zijn aan je Facebook-profiel. Via een profielfoto kun je herkennen wie wie is.

De vraag is of Oculus, dat onderdeel is van Facebook, hiermee een ervaring kan bieden waar mensen op zitten te wachten. VR-brillen zijn momenteel nog erg zwaar, duur en het is vaak oncomfortabel om ze uren op je hoofd te hebben. Bovendien gaat er niets boven samen zijn in de echte wereld. Mocht je toch interesse hebben: Rooms en Parties zijn vanaf nu beschikbaar voor Gear VR.

Deel dit artikel