Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Overzicht van onafhankelijke Galaxy Note20 reviews

13-08-2020 Leestijd: 4 min. Deel dit artikel
13-08-2020 Leestijd: 4 min. Deel dit artikel

Kennismaken in het kort

De Samsung Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra 5G zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung. Ze hebben 5G en beschikken over de beste hardware van de fabrikant. Dankzij een krachtige processor zijn ze supersnel. Ook maken ze de mooiste foto’s en hebben ze de beste beeldkwaliteit. Inmiddels hebben onafhankelijke tech-journalisten de nieuwe telefoons uitgeprobeerd. Wij zochten voor je uit wat ze van de telefoons vinden in hun Galaxy Note20 review.

Goed om te weten: je kunt de Samsung Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra 5G tot en met 20 augustus bestellen in de pre-order! Je krijgt er dan een gratis Music Pack of Game Pack bij ter waarde van maximaal € 189. Het Music Pack bestaat uit Galaxy Buds, het Game Pack uit een abonnement van drie maanden op Xbox Live, een controller waarop je je Galaxy Note20 kunt plaatsen en een draadloos oplaadstation.

Galaxy Note20 review: ‘Matte afwerking voelt prettig aan in de hand’

De experts van Hardware.info zijn in hun Galaxy Note20 review te spreken over het ontwerp van de Samsung Galaxy Note20 Ultra. “Zeker in de nieuwe kleur ‘Mystic Bronze’ ziet de Galaxy Note20 Ultra er luxueus uit”, schrijft de site. “De matte afwerking ziet er niet alleen fraai uit, maar voelt ook prettig aan in de hand. Je ziet lelijke vette vingerafdrukken bovendien minder snel terug. Voor wie toch een fan is van een glimmend toestel, heeft Samsung trouwens nog steeds een zwarte variant van de Galaxy Note20 Ultra die wel spiegelend is afgewerkt.”

Lof voor scherm van Galaxy Note20 Ultra

Het scherm van de telefoons is eveneens door reviewers gekeurd. De experts van XDA Developers namen het display van de Galaxy Note20 Ultra onder de loep. Dat is 6.9 inch groot, gebruikt de Dynamic Amoled-schermtechnologie en heeft een QuadHD+-resolutie van 3088 x 1440 pixels. Het oordeel in de Galaxy Note20 Ultra review van de site lees je hieronder.

“Het scherm van de Galaxy Note20 Ultra is helder, voortreffelijk, vloeiend en reageert supersnel”, aldus de site. “Volgens Samsung heeft het scherm een helderheidswaarde van maximaal 1500 nits. Dat kunnen we nu nog niet verifiëren, maar we kunnen wel zeggen dat het scherm helder genoeg is. Het is onder zonlicht goed afleesbaar en de kleuren worden correct weergegeven.”

samsung galaxy note20 en galaxy note20 ultra 5g verschil

‘Stuk sneller scherpstellen bij weinig licht’

Ook de kenners van Tweakers voelden de nieuwe telefoons uitgebreid aan de tand. Ze zijn in hun Galaxy Note20 Ultra review onder andere te spreken over de verbeterde camera in de telefoon. “De Galaxy S20 Ultra had problemen met de autofocus, ondanks dat hij wel verbeterd is na updates”, schrijft de site. “Daarom heeft Samsung ervoor gekozen om laserautofocus op de Galaxy Note20 Ultra te zetten. Wat ons betreft een verstandige keuze. We hebben het direct uitgeprobeerd en de focus lijkt inderdaad een stuk sneller bij weinig licht.”

Goed nieuws: want zo kun je ook bij een avondje uit makkelijk uit de losse pols scherpe foto’s maken die goed belicht zijn. Dat laatste is weer te danken aan de indrukwekkende 108-megapixelcamera die met zijn grote sensor veel details en licht opvangt. Hierdoor zijn foto’s rijk aan detail. Ook bij weinig licht.

Galaxy Note20 review: ‘Meer opslag dan de Galaxy S20’

Galaxy Club schreef ook een uitgebreide Galaxy Note20 review, waarin het beide telefoons test. De site legt de gewone Galaxy Note20 naast telefoons uit de Galaxy S20 serie en schrijft daarover: “Het toestel is voorzien van dezelfde Exynos 990-processor en je krijgt bovendien zelfs meer opslag: 256GB (en 8GB ram).” Ter indicatie: de Galaxy S20 heeft ook varianten met 128GB opslaggeheugen. “De cameraconfiguratie kennen we ook van de Galaxy S20”, vervolgt de site. “De Galaxy Note20 heeft een 12-megapixel hoofdcamera, een 12-megapixel groothoeklens en een 64-megapixel zoomlens.”

‘Galaxy Note20 is snel en soepel in gebruik’

De Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra gebruiken dezelfde processor. Een duidelijk verschil: de Galaxy Note20 heeft 8GB werkgeheugen, de Galaxy Note20 Ultra 12GB. Pocket-Lint neemt in zijn Galaxy Note20 review de hardware van de telefoon onder de loep. Dit geeft ook een goed beeld van de prestaties van de Galaxy Note20 Ultra. Veel van de hardware in deze telefoon is hetzelfde en op sommige vlakken is dit toestel zelfs beter.

“Onze eerste indruk van de Galaxy Note20 is dat hij snel en soepel werkt”, schrijft de site. “Het laden van apps, schrijven van aantekeningen, schakelen tussen apps: het gaat allemaal supersoepel. De batterij van de Galaxy Note20 is met 4300 mAh inhoud bovendien een stuk groter dan die van de Galaxy Note10 (3500 mAh). Goed gedaan, want die telefoon ging niet lang genoeg op een lading mee. De Galaxy Note20 is on top of its game en laat op verschillende vakken veel sterke punten zien.”

Lof voor ‘opvallende’ Galaxy Note20 Ultra

De kenners van XDA Developers probeerden de Galaxy Note20 Ultra uit en zijn erg te spreken over dit model in hun Galaxy Note20 Ultra review. “De Samsung Galaxy Note20 Ultra is niet alleen een schitterende telefoon om te zien, maar hij heeft ook een van de beste displays, veelbelovende camera’s en een uitstekende S Pen”, aldus de site. “Het is de ideale telefoon voor liefhebbers en intensieve gebruikers. Bovendien is het een toestel dat met zijn ontwerp de aandacht trekt van anderen. Zeker als je de bronzen variant kiest.”

Galaxy Note20 kopen

Ben je overtuigd na het lezen van wat onafhankelijke experts van de nieuwe Samsungs vinden? Goed nieuws: je kunt de Samsung Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra 5G nu kopen in de pre-order bij T-Mobile. Je krijgt er dan gratis een Game Pack of Music Pack bij met een maximale waarde van € 189. Sla snel je slag!

Deel dit artikel