Populaire zoekopdrachten

samsung galaxy s21 geruchten
Overzicht Mobiel

Android Police: ‘specificaties Samsung Galaxy S21 uitgelekt’

03-12-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-12-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De afgelopen jaren bracht Samsung zijn nieuwe toptelefoon telkens in het voorjaar uit. Begin dit jaar kwam de Galaxy S20 uit, in het voorjaar van 2019 de Galaxy S10 en in dezelfde periode in 2018 de Galaxy S9. Nu het voorjaar steeds dichterbij komt, zwellen de geruchten over de komst van een nieuwe Samsung aan. Wij zochten uit wat de grootste Tech-sites schrijven over deze mogelijke telefoon.

Android Police: ‘Drie Samsung Galaxy S21-telefoons op komst’

Op basis van een anonieme bron zegt Android Police dat er drie nieuwe Samsung Galaxy toestellen uitkomen. Volgens de site heten deze telefoons de Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra. Dit zouden dan de opvolgers moeten zijn van de Galaxy S20, Galaxy S20+ en Galaxy S20 Ultra uit 2020.

Ziet de opvolger van de Galaxy S20 er zo uit?

Inmiddels lekken volgens Tech-sites ook de eerste persfoto’s uit van de mogelijke Galaxy S21-telefoons. Sterker nog: Twitteraar @OnLeaks publiceert foto’s van wat volgens hem de Galaxy S21 Ultra is. In het verleden was hij al vaker verantwoordelijk voor het lekken van foto’s van nog niet aangekondigde smartphones

Op de foto is te zien dat de telefoon zeer dunne randen rondom het scherm krijgt en dat er midden in het scherm een selfiecamera zit. Daarmee lijkt de telefoon aan de voorkant redelijk op zijn voorganger. De verschillen aan de achterkant? Die lijken wat groter te zijn. Dat komt omdat de cameramodule wat meer naar de randen lijkt te verschuiven. Op deze site publiceert @OnLeaks extra foto’s van de mogelijke nieuwe Samsungs.

Of dit echt de mogelijke Samsung Galaxy S21 Ultra is? Dit is niet bekend, want Samsung heeft niet bevestigd of deze beelden echt zijn.

Geruchten over de camera’s van de nieuwe Samsungs

De camera is altijd het spektakelstuk van de beste Samsung-telefoons. Ook voor de mogelijke Galaxy S21 pakt de fabrikant volgens Tech-sites groots uit. Android Central besteedt aandacht aan de Galaxy S21-geruchten omtrent de camera’s. De site verwacht dat de hoofdcamera van de Galaxy S21 Ultra foto’s maakt in 108 megapixel en dat de hoofdcamera in totaal vijf camera’s heeft. De selfiecamera zou over 40 megapixel beschikken.

Ook de mogelijke Galaxy S21 en Galaxy S21+ krijgen volgens Android Central een boel goede camera’s. Deze zouden in grote lijnen hetzelfde zijn: een hoofdcamera van 12 megapixel, telelens van 64 megapixel, ultragroothoekcamera van 12 megapixel en waarschijnlijk nog een onbekende, vierde camera. Selfies zouden de Galaxy S21 en Galaxy S21+ volgens geruchten in 10 megapixel schieten, aldus de site.

laatste samsung galaxy s21 geruchten

Android Police: ‘Galaxy S21 krijgt zeer indrukwekkende specificaties’

Android Police kreeg op basis van een anonieme bron al veel informatie over de mogelijke nieuwe Samsungs. Of deze geruchten kloppen, is natuurlijk de vraag: Samsung gaat niet op de geruchten in. Android Police voorspelt dat de telefoons een scherm krijgen van 6.2, 6.7 en 6.8 inch. Letterlijk grootheden dus!

Ook denkt de site dat de displays alle drie een verversingssnelheid van 120 Hz krijgen. Dit zou betekenen dat de telefoons supersnel reageren op je aanrakingen én dat ze beeld zeer vloeiend afspelen. Ideaal om nog sneller te gamen en om in extra hoge kwaliteit te streamen. Over beeldkwaliteit gesproken: Android Police denkt dat de S21 en S21+ een Full HD+-scherm krijgen en de S21 Ultra zelfs een Quad HD+-display.

Qua scherm zijn er volgens Android Police dus wel wat verschillen. Onder de motorkap wat minder, verwacht de site. Zo zouden de telefoons dezelfde processor krijgen en daarmee vergelijkbaar zijn in snelheid. De batterijen zouden van inhoud verschillen, wat gezien het genoemde verschil in schermformaat niet gek zou zijn.

The Verge: ‘Samsung Galaxy S21 komt uit in januari of februari’

Volgens Digital Trends zijn de nieuwe Samsungs bijna klaar. De site noemt de telefoons, net als Android Police, de Galaxy S21, Galaxy S21+ en Galaxy S21 Ultra. Digital Trends verwacht dat Samsung de telefoons in februari lanceert. Een andere grote Tech-site, The Verge, denkt juist dat de telefoons in januari al worden aangekondigd. Eén ding is zeker: als Samsung nieuwe Galaxy’s gaat lanceren, is de aankondigingsdatum nog onbekend. Meestal lanceert Samsung zijn nieuwe toptelefoons tijdens een Galaxy Unpacked-evenement. Op dit moment is nog niet bekend wanneer er zo’n evenement zal zijn. Samsung maakte de afgelopen jaren kort van tevoren wel bekend wanneer zo’n Samsung Unpacked-evenement plaatsvindt.

Nog een ding dat zeker is: wij houden je op de hoogte als Samsung inderdaad nieuwe telefoons gaat aankondigen!

Deel dit artikel