T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

samsung galaxy s22 camera
Overzicht Mobiel

Dit kun je met de Samsung Galaxy S22 camera’s

15-02-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
15-02-2022 Leestijd: 6 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ze horen op alle fronten tot de beste telefoons van 2022. Nu al. De Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra zijn grensverleggend goed. Ook op het gebied van fotografie en film. In dit blog ontdek je waartoe de Samsung Galaxy S22 camera’s in staat zijn.

Ontmoet de Samsung Galaxy S22 serie

De Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra zijn de grote trots van Samsung voor 2022. Begin februari zijn deze Samsung telefoons gelanceerd. Gemaakt van de beste materialen, beschikkend over het mooiste scherm, de krachtigste hardware, grensverleggende camera’s en de geavanceerdste software. Dit maakt dat de telefoons nu al op alle vlakken minstens zo goed als de beste smartphones van 2021. En op veel vlakken zelfs beter.

In dit blog kom je alles te weten over de Samsung Galaxy S22 camera’s. Van megapixels tot mogelijkheden. De camera’s van de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus zijn identiek. Die van de Galaxy S22 Ultra uniek. En omdat die camera’s – we verklappen het alvast – extra goed zijn, beginnen we met je alles te vertellen over de Samsung Galaxy S22 Ultra camera’s.

samsung galaxy s22 camera's

De waanzinnige mogelijkheden van de Samsung Galaxy S22 Ultra camera’s

Vijf camera’s. Stuk voor stuk van de absolute buitencategorie. Om in elke situatie het perfecte plaatje te schieten. Zelfs in het donker. Te mooi om waar te zijn? Niet met de Samsung Galaxy S22 Ultra camera’s. Grensverleggend goed.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Foto’s maken in 108 megapixel, zelfs in het donker heldere beelden maken en allerlei slimme hulpjes in de camera-app. Koop nu de Samsung Galaxy S22 Ultra en geniet van de beste camera’s van dit moment.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Ultra Zwart Samsung Galaxy S22 Ultra Rood

Op een rijtje: de 5 camera’s van de Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft vier camera’s aan de achterkant, en één aan de voorkant:

 • Achterkant:
  • een hoofdcamera van 108 megapixel;
  • een telelens van 10 megapixel met 3x optische zoom;
  • een telelens van 10 megapixel met 10x optische zoom;
  • een ultragroothoeklens van 12 megapixel.
 • Voorkant:
  • een selfiecamera van 40 megapixel.

De waanzinnige hoofdcamera van 108 megapixel

Met de hoofdcamera schiet je foto’s in maar liefst 108 megapixel. Geen camera met meer megapixels. Geen camera met meer oog voor detail. Zelfs niet bij weinig licht. Want met een groot diafragma van f/1,8 maak je ook in het donker goed belichte foto’s. Oftewel: perfecte plaatjes tijdens een etentje, ’s avonds in de tuin of tijdens een avondwandeling.

Naast de geweldige hoeveelheid megapixels heeft de camera nog een groot voordeel. Dat is de Super Clear Lens. Daarmee zijn schitteringen en weerspiegelingen verleden tijd. Oftewel: altijd een perfect plaatje.

Een verrekijker en telescoop in één

Niet één, maar twee telelenzen heeft de Samsung Galaxy S22 Ultra. Allebei van 10 megapixel. Ze hebben 3x en 10x optische zoom. Dat is inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Met de een lijkt het alsof je door een verrekijker fotografeert, met de ander als door een telescoop. En wil je nog verder inzoomen? De Space Zoom combineert de optische zoom met geavanceerde camerasoftware om tot wel 100x in te zoomen. Zo haal je zelfs de verste beelden dichtbij!

Prachtige panorama’s en sensationele selfies

De vierde camera aan de achterkant van de Galaxy S22 Ultra is de ultragroothoeklens. Die maakt panoramabeelden in 12 megapixel. Of groepsfoto’s waar wél iedereen op staat. Wil je selfies maken? Dan kun je met de Samsung Galaxy S22 Ultra helemaal je hart ophalen. De camera aan de voorkant maakt foto’s in maar liefst 40 megapixel. Oftewel: de scherpste selfies die rijk zijn aan details. Ideaal ook om te videobellen.

Dit zijn de geweldige Samsung Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus camera’s

De camera’s van de Samsung Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus zijn precies hetzelfde. Zowel aan de voor- als achterkant. Daarom nemen we deze telefoons op cameragebied samen met je door.

Samsung Galaxy S22 Plus

In elke situatie het perfecte plaatje schieten? Het kan met de camera’s van de Samsung Galaxy S22 Plus. Nu te koop met betaalbaar abonnement.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Plus Zwart

Op een rijtje: de 4 camera’s van de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus

In totaal hebben de telefoons allebei vier camera’s, dit zijn ze:

 • Achterkant:
  • een hoofdcamera van 50 megapixel;
  • een ultragroothoeklens van 12 megapixel;
  • een telelens van 10 megapixel met 3x optische zoom.
 • Voorkant:
  • een selfiecamera van 10 megapixel.

Een geweldig veelzijdige hoofdcamera

De hoofdcamera van 50 megapixel maakt epic beelden. Dag én nacht. De hoge resolutie zorgt dat er meer te zien is op je foto’s dan bij andere telefoons. Ook leg je de beelden vast met meer perspectief.

Twee ondersteunende camera’s voor extra veel mogelijkheden

De hoofdcamera gebruik je om uit de losse pols de mooiste beelden te schieten. Wil je net wat andere beelden maken, dan zijn er andere Samsung Galaxy S22 camera’s. Aan de achterkant zijn dat de ultragroothoeklens en telelens.

De ultragroothoeklens van 12 megapixel heeft een extra brede kijkhoek. Zo krijg je iedereen op de foto en maak je mooie panorama’s. De telelens is er om in te zoomen. Dat kan met 3x optische zoom zonder kwaliteitsverlies. Handig voor close-ups! Wil je nog meer inzoomen? Met Space Zoom combineert de camera optische met digitale zoom. Zo haal je beeld tot wel 30x dichterbij. Alsof je fotografeert door een geweldig vergrootglas!

Scherpe selfies en beeldbellen in topkwaliteit

De Samsung Galaxy S22 camera’s maken misschien niet het verschil met megapixels. Toch hoort elke camera tot de beste van dit moment. Ook de 10-megapixelcamera aan de voorkant voor selfies en beeldbellen. Dat komt omdat de camerasensor extra groot is. Deze is daardoor extra goed in het opvangen van beeld en het omzetten naar realistische resultaten.

Op die manier maak je de mooiste selfies met de selfiecamera. En kun je met de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus in hoge kwaliteit videobellen.

[toestelblok S22 Plus]

Deze cameramogelijkheden delen de Galaxy S22 telefoons

Tussen de camera’s van de Galaxy S22 Ultra en de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus zijn er verschillen. De Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus zijn in alles groots, maar de Samsung Galaxy S22 Ultra camera’s zijn ‘grootst’. Meer megapixels en extra veel mogelijkheden op cameragebied.

Toch zijn er ook heel veel overeenkomsten tussen alle Samsung Galaxy S22 camera’s. Ze hebben dezelfde softwaremogelijkheden. En daar zijn er nogal wat van. Ten opzichte van de Samsung Galaxy S21 telefoons zijn er een heleboel nieuwe cameramogelijkheden bijgekomen. Wij nemen ze met je door!

 • Night Mode: een speciale nachtmodus in de camera-app. De extra lange sluitertijd zorgt dat de camera meer licht opvangt. In combinatie met optische beeldstabilisatie zorgt dit voor heldere, superscherpe foto’s bij weinig licht. Handig voor kiekjes bij kaarslicht.
 • Space Zoom: 30x bij de Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus, zelfs 100x bij de Galaxy S22 Ultra. Een combinatie van optische en digitale zoom zorgt dat je zelfs het verste beeld dichtbij haalt.
 • Night Portraits: voor de mooiste portretten bij weinig licht. Een lange sluitertijd en een mooi scherptediepte-effect zorgen voor mooie, magische portretten.
 • Authentic Portraits: een handige camerafunctie die zorgt dat elk geschoten portret zo in het fotoalbum kan.
 • Pet Portraits: de fijnste camerafunctie om mooie foto’s van dieren te maken.
 • AI Image Enhancer: deze kunstmatige intelligentie gebruikt alle beschikbare beeldinformatie om na het maken van de foto het mooiste resultaat te tonen. Extra functies van deze kunstmatige intelligentie:
  • Share-ready video: elke video is meteen klaar om gedeeld te worden, omdat onnodige beelden aan het begin of einde eruit worden geknipt.
  • Photo Remaster: handige functie om foto’s een opfrisbeurt te geven, zodat ze als nieuw zijn.
  • Object Eraser: ideaal om elementen uit het beeld te schrappen die het perfecte resultaat in de weg staan.
 • Night Video: een speciale nachtmodus om in het donker te filmen.
 • Auto Framing: zorgt ervoor dat, terwijl je beweegt, het hoofdobject dat je filmt superscherp blijft. Ideaal voor de vloggers onder ons.
 • Video Stabilization: voor superscherpe video’s die niet schokkerig zijn.
 • Pro-Mode: een functie waarmee je zelf alle camera-instellingen, zoals sluitertijd en ISO-waarde, kunt aanpassen. Handig voor de geavanceerde fotograaf die zelf de instellingen wil bepalen om een bepaald beeld te realiseren.
 • Pro-Video: een functie waarmee je zelf alle camera-instellingen om te filmen kunt aanpassen.
 • Portrait Video: zo maak je de mooiste video’s waarbij je gezicht extra goed naar voren komt, omdat de Samsung Galaxy S22 camera de achtergrond vervaagt.

Samsung Galaxy S22 met abonnement? Het kan!

De Samsung Galaxy S22 camera’s behoren tot de beste van 2022. Nu al. En het goede nieuws is: je kunt nu de Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra kopen met een telefoonabonnement bij ons. Ga je veel fotograferen en filmen? En deze beelden delen met anderen? Een slimme keuze is dan ons Unlimited abonnement. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je een video in 4K of 8K uploadt.

Samsung Galaxy S22

Genieten van de beste camera’s? Koop nu de Samsung Galaxy S22 met een betaalbaar abonnement.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Zwart Samsung Galaxy S22 Roze Samsung Galaxy S22 Groen
Deel dit artikel