T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

samsung galaxy s22 review
Overzicht Mobiel

Overzicht van Samsung Galaxy S22 reviews

24-02-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-02-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wat vinden experts van de Samsung Galaxy S22? We verzamelden onafhankelijke meningen van specialisten. Die lees je terug in dit overzicht van Samsung Galaxy S22 reviews. Zo weet jij precies wat professionals van deze Samsung telefoon vinden.

Even kennismaken met de Samsung Galaxy S22

De Samsung Galaxy S22 is een compacte telefoon met ontzettend veel kwaliteit. Hij maakt indruk met zijn 6,1 inch Amoled-scherm vol details en levendige kleuren, een grote batterij waar je lang mee doet en meerdere topcamera’s. Ook is hij geschikt voor ongeduldige mensen. Want dankzij zijn krachtige hardware is hij heel snel. De grote vraag: zijn experts ook zo te spreken over de Galaxy S22? Wij verzamelden de meningen van professionals in dit overzicht van Samsung Galaxy S22 reviews.

Samsung Galaxy S22

De Samsung Galaxy S22 is nu bij ons te koop met abonnement. Schitterend, snel en vol met mooie extra’s. Stel snel je favoriet samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Zwart Samsung Galaxy S22 Roze Samsung Galaxy S22 Groen

Vertrouwd Galaxy S22 design, met één hand te bedienen

We beginnen met het design. Want zoals we al aangaven, is de Samsung Galaxy S22 geen extreem grote telefoon. Dat zag Pocket-lint ook. “Er was een tijd dat telefoons elk jaar groeiden, tot nieuwe extremen. Die tijd lijkt nu voorbij: met de Galaxy S22 maakt Samsung een kleinere ‘instap’-telefoon. Want niet iedereen wil een gigantische telefoon in de hand, broekzak of tas.”

Toch gaf Pocket-lint aan dat ze niet moeten overdrijven. Zo klein is hij nou ook weer niet. “We hebben het niet over ultrakleine telefoons. Het 6,1-inch scherm van de S22 is niet dramatisch kleiner dan het 6,2-inch paneel van zijn voorganger: de Samsung Galaxy S21. Maar mede door zijn afgeronde hoeken lijkt de S22 kleiner en voelt hij ook zo aan.” Zo is hij perfect met één hand te bedienen. Fijn voor als je zo’n compact model zoekt.

samsung galaxy s22 review overzicht

S22 scherm: levendig en helder

Dan het scherm. Kan Samsung voldoen aan de hoge eisen die het vooral zichzelf stelt? Volgens TechRadar wel. “Het scherm heeft een FHD+-resolutie, 120Hz beeldverversing, 240 Hz touch input-snelheid en maakt gebruik van Dynamic Amoled-technologie. Als je vertrouwd bent met Samsung telefoons, dan weet je dat ze vrijwel altijd mooie schermen hebben. Dat is ook bij de Galaxy S22 het geval, met kleuren die er helder en levendig uitzien, donkere zwartwaardes en een hoge maximale helderheid.”

Het scherm gebruikt Dynamic Amoled-technologie. Net als de iPhone 13. Dat betekent dat je telefoon zelf bepaalt of het een hoge verversingssnelheid gebruikt, of niet. Hoe het scherm dat bepaalt? Op wat je aan het doen bent. Tijdens gamen en streamen wordt het scherm het vaakst ververst. Ben je aan het appen? Dan wordt het scherm minder vaak ververst. Slim én zuinig.

Krachtige processor

Tot nu toe louter positieve reacties. Maar geldt dat ook voor onder de motorkap? Tom’s Guide bespreekt de kwaliteiten van de Galaxy S22 als het gaat om kracht, snelheid en batterij. “Het hart van de Galaxy S22 is een chipset van 4 nanometer, ondersteund door 8 GB RAM. Dit is de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 in de Amerikaanse en Chinese modellen. In Europa en het Verenigd Koninkrijk gebruikt Samsung de Exynos 2200.”

“In mijn testtijd met de Galaxy S22 voelde hij scherp en reageerde hij heel snel. Meer diepgaande tests zouden veelzeggender kunnen zijn, maar ik zie niet dat de Galaxy S22 tekortschiet in CPU- of GPU-kracht.”

Samsung Galaxy S22 Ultra

Een van de snelste smartphones van 2022 kun je nu kopen met een betaalbaar abonnement bij ons. Stel snel je favoriete Samsung Galaxy S22 Ultra samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Ultra Zwart Samsung Galaxy S22 Ultra Rood

Galaxy S22 camera’s en camerasoftware

Samsung S22 en camera’s: het is een fijne combinatie. Zijn de S22 camera’s ook zo goed? De experts van Pocket-Lint hebben hun mening gegeven. Zij denken dat de camera’s een belangrijke reden zijn voor de goede verkoop die de S22 staat te wachten. “Samsung houdt het redelijk eenvoudig door een hoofdcamera, ultragroothoeklens en zoomlens aan te bieden. Het is de laatste van dit trio die de telefoon echt helpt om zich te onderscheiden. Daarbij merken we dat een goede optische zoomlens erg handig is.” Die maakt het bijvoorbeeld ideaal om concerten van veraf te filmen, zonder verlies van kwaliteit.

De experts zien wat verschillen qua camera’s ten opzichte van zijn voorganger. “Het gebruik van een hoofdsensor van 50 megapixel door de S22 is een enorme verbetering van de resolutie ten opzichte van de S21 ervoor. Die was 12 megapixel.”

De grote vraag is: hoeveel merk je van de veranderingen qua camera ten opzichte van de S21?  “Samsung pronkt vooral met de vernieuwde camerasoftware”, zegt Pocket-lint. “Die maken veel mogelijk. Er is een Stereo Depth Map om de van software afgeleide achtergrondonscherpte te verbeteren. Er is 16-bits raw-opname met een aparte Expert Raw-camera-app om de bestanden te bewerken. Auto Framing detecteert gezichten en zoomt in. Ook past het zich aan naarmate er meer in het frame komen, ook bij video-opnames. Er is zelfs een bijgewerkte huisdierportretmodus, opnieuw met een betere achtergrondonscherpte.”

Samsung Galaxy S22 kopen

Dat de Samsung Galaxy S22 een goede opvolger is van de Galaxy S21 is duidelijk. Geïnteresseerd? Je kunt deze Samsung Galaxy S22 bij ons bestellen. Ben je benieuwd naar de andere Galxy S22 modellen? Bekijk dan de Samsung Galaxy S22 Plus en Samsung Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De beste telefoon van 2022? Dat zou zomaar de Samsung Galaxy S22 Ultra kunnen zijn. Subliem en fenomenaal in het maken van foto’s. Stel snel je favoriet samen.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S22 Ultra Zwart Samsung Galaxy S22 Ultra Rood
Deel dit artikel