Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Samsung Galaxy S6: dit moet je weten

02-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het jaarlijkse hoogtepunt in telecomland op het gebied van Android heeft begin maart plaatsgevonden in Barcelona. Vanuit Androidworld was ik aanwezig bij de presentatie van de Samsung Galaxy S6 in het superzonnige Spanje. Natuurlijk tijd voor een mooi overzichtje van de belangrijkste functies en opties.

Samsung Galaxy S6: stijlvolle metalen smartphone

Het heeft even geduurd, maar ook Samsung is met de Galaxy-lijn overgestapt naar een nieuw design. Zo zien we meer metalen elementen dan voorheen, maar hier zijn wel een aantal concessies voor gedaan. Het design is dus flink opgefrist, de camera is verbeterd en ook onder de motorkap zijn state-of-the-art specificaties aanwezig waarmee je gegarandeerd nog een geruime tijd vooruit kunt. De camera, 20 megapixel, zorgt voor mooie foto’s en het Android 5.0 Lollipop-besturingssysteem maakt de ervaring compleet. Samsung stond al bekend om het feit dat de accu verwisselbaar was, maar dat is vanaf de Galaxy S6 verleden tijd, deze concessie heeft Samsung moeten doen om een nieuwe weg in te slaan wat betreft design. Kortom, het nieuwe vlaggenschip van dit jaar is bekend, alle details zijn hier terug te vinden.

SamsungGalaxyS6Sony

De persconferentie, Unpacked 2015, was weer een grote happening in Barcelona. In een grote zaal vol met media, partners en een aantal klanten werden de nieuwe producten en toestellen aangekondigd. Eigenlijk zijn deze dagen voor de ‘media’ niet te doen, zelf ben ik gisteren naar vijf persconferenties geweest verspreid door Barcelona en mijn collega heeft er ook nog vier gedaan. Dit is een kwestie van taxi in, persconferentie bijwonen, met ellebogenwerk het toestel bekijken, artikelen schrijven en foto’s delen om vervolgens weer een taxi in te springen en vijf minuten te laat op de net iets te strak geplande volgende persconferentie aan te houden. Oh, en borrels, netwerkmomentjes en natuurlijk een slechte internetverbinding in het appartement. Maar ik kan je verzekeren, het is zeker de moeite waard!

Unpacked 2015 Barcelona

Unpacked 2015 Barcelona

Naast de Samsung Galaxy S6 zag ook de ‘Edge’ versie het levenslicht. Dit toestel beschikt over een afgerond scherm aan beide kanten, waardoor er extra informatie getoond kan worden. Zo zijn hier bijvoorbeeld contacten aan toe te voegen, die snel gebeld kunnen worden door simpel vanaf de zijkant van het scherm te swipen. Ook de nieuwe Galaxy Gear VR, een virtual-reality bril, is aangekondigd voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Dit is de opvolger van de eerder besproken versie en is in ieder geval 15% kleiner geworden.

Ook was er de mogelijkheid de nieuwe toestellen te testen (onder andere de HTC One M9) en ik durf te beweren dat Samsung mij verrast heeft dit jaar. De afgelopen jaren was er, vooral qua uiterlijk, veel van hetzelfde, maar de fabrikant heeft het met de Galaxy S6 over een volledig andere boeg gegooid. Het design is premium, de ‘feeling’ ook, waardoor het toestel ook een nieuwe doelgroep zal aanspreken. Samsung heeft ook de feedback van klanten ter harte genomen en er voor gezorgd dat de software flink ingeperkt werd, hierdoor zijn er veel minder apps standaard geïnstalleerd en is het overzicht terug. Voor degene die de apps missen, ze zijn wel nog te downloaden via Samsung App Store. Opvallend is de aanwezigheid van een aantal Microsoft-apps, OneNote, Skype en OneDrive zijn standaard geïnstalleerd waarbij er een promo loopt die toegang geeft tot in totaal 150GB cloudopslag voor twee jaar.

Samsung heeft wat mij betreft ‘the next step’ gemaakt, ook al is er een aantal nadelen aan de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Zo is het toestel niet meer waterdicht, kan de accu niet verwijderd worden en is er geen SD-kaartslot aanwezig. Dit is een concessie die gedaan moest worden, maar dit wordt niet door iedereen in dank afgenomen. Voor mij persoonlijk is het geen ‘niet-koop-reden’, maar er zullen zeker mensen zijn die hierdoor een andere keuze zullen maken. Hoe dan ook, Samsung heeft mij verrast!

Deel dit artikel