Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Samsung Galaxy S7 (edge): de toptoestellen van 2016

21-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Al lang keek ik uit naar dit moment. Samsung heeft zojuist tijdens het Unpacked event op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe toptoestellen aangekondigd: de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge. Als fervent-Samsung liefhebber was ik erg nieuwsgierig, en ik ben nu superenthousiast over de nieuwe toestellen. Wat zijn nu echt de verbeteringen? In dit blog lees je er alles over.

Eerste indruk Samsung Galaxy S7

Ben je ook net zo’n Samsung-fan als ik? Dan begrijp je vast wel hoe ik me voel nu ik de Samsung Galaxy S7 als een van de eersten in mijn handen mag hebben! Wat is hij mooi en ligt hij lekker in de hand. Ik zal je uitgebreid door mijn eerste indrukken meenemen.

Het design – vernieuwd & handig

De Samsung Galaxy S6 (edge) was op designvlak al een hele stap vooruit ten opzichte van de Samsung Galaxy S5. Met de Samsung Galaxy S7 en de S7 edge legt Samsung nog meer nadruk op de uiterlijke schoonheid. Beide toestellen hebben een bollende achterkant: dit ziet er niet alleen mooi uit, hierdoor ligt het toestel ook nog eens veel beter in je hand. Zowel bij de S7 als bij de edge zijn de randen iets dunner, waardoor het toestel meer als één geheel oogt.

samsung-modellen

In tegenstelling tot de vorige modellen heeft Samsung dit keer wel onderscheid gemaakt in de afmetingen. De Samsung Galaxy S7 is wat kleiner en heeft een scherm van 5.1 inch. De Samsung Galaxy S7 edge is een iets groter model, maar is met 5.5 inch zeker niet onhandig.

Superieure camera – voor perfecte foto’s, zelfs bij weinig licht

Soms vraag ik mij wel eens af waar de ontwikkeling stopt. De foto’s en video’s die ik het afgelopen jaar met mijn S6 edge heb gemaakt zijn al heel goed. Wat kan daar beter aan? Soms had ik wat moeite met het nemen van mooie foto’s in bijvoorbeeld clubs of discotheken. Een snel wisselende belichting en vooral donkere situaties zorgden voor minder mooie plaatjes.

samsung-galaxy-s7-edge-fotos

De camera aan de voorzijde van de nieuwe Galaxy’s is voorzien van een verbeterde lens. Dit merk je vooral bij het maken van foto’s bij weinig licht. Daarnaast gaat het scherp stellen sneller & beter.

Stof- & spatwaterdicht

De Samsung Galaxy S5 was al stof- en spatwaterdicht. Helaas kreeg Samsung het niet voor elkaar om dit ook door te trekken en te verbeteren naar de Samsung Galaxy S6. Met de S7 zet Samsung in mijn ogen enkele stappen vooruit op dit gebied. Het nieuwe toestel is namelijk IP-68 gecertificeerd. Wat is dat? In de praktijk betekent het dat je toestel stof en spatwaterdicht is. De Samsung Galaxy S5 was dit ook, maar had voor de spatwaterdichtheid te garanderen wel enkele klepjes nodig, welke niet altijd goed bleven zitten.

samsung-galaxy-s7-edge-waterproof

Spatwaterdicht dus. Niet compleet waterdicht. Ik zou de Samsung Galaxy S7 of Samsung Galaxy S7 edge nog niet meenemen tijdens een duikavontuur in de Middellandse Zee. Maar wat dan wel? Je kunt gerust foto’s maken in de buurt van een zwembad, gave foto’s maken tijdens het raften, of even muziek aanzetten als je onder de douche staat. Samsung heeft geen klepjes meer nodig om de water- en stofbestendigheid te garanderen.

samsung-galaxy-s7-edge-batterij

Batterij – meer capaciteit & sneller opladen

De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge hebben beide weer een betere batterij gekregen. De capaciteit van de batterij in de S7 (3000 mAH) en de S7 edge (3600 mAH) is vergroot ten opzichte van de S6. Hierdoor heeft je toestel meer power en gaat hij sowieso langer mee. Daarnaast gaat het opladen ook weer een stuk sneller. Heb je even een halfuurtje tijd voor je oplader? Stel jezelf gerust, je kunt er daarna zeker weer een paar uur tegen aan. Zo kan je, net als ik, weer de hele dag de apps Deezer, YouTube, Facebook, Whatsapp, Snapchat en Google Maps gebruiken.
Ben je niet zo telefoonverslaafd als ik? De batterijcapaciteit is echt goed, met een minder intensief gebruik zal je met de S7 makkelijk de dag, en waarschijnlijk ook de tweede goed doorkomen.

Micro SD card

De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge beschikken weer over de mogelijkheid om een SD kaart te plaatsen. Even maakte Samsung vorig jaar een uitstapje: het kwam het met verschillende modellen qua opslagcapaciteit (32, 64 en 128 GB) en het plaatsen van een SD kaart was niet meer mogelijk.
De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge hebben beide 32 GB interne opslagcapaciteit, welke uit te breiden is met 200 GB externe opslag middels een SD kaart. Erg handig.

Gaming-modus

De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 edge zijn voorzien van de nieuwste Android software én enkele speciale Samsung-features zoals een ‘gaming-modus’. Hoe deze precies werkt? Snel zie je hier meer over in onze review op YouTube.

Gegevens van je oude Samsung of iPhone naar de S7

Verder is het heel eenvoudig om je gegevens van je oude telefoon over te zetten naar de S7 of S7 edge door middel van Samsung Smart Switch. Zelfs alle gegevens van je oude iPhone kun je makkelijk uit je iCloud importeren met deze app!

Conclusie: ik ben fan

Samsung laat zien dat vernieuwing en innovatie nog steeds mogelijk is. De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge zijn zonder meer toptoestellen met goede specificaties. Vooral de geweldige camera heeft mij echt overtuigd. Ik blijf een Samsung-liefhebber!
Ben jij een iPhone-bezitter en nu ook overtuigd van dit Samsung-toestel? Mijn collega Jeffrey legt je uit hoe je makkelijk al je gegevens over kunt zetten van je iPhone naar je Samsung.

Bestellen

De Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 edge zijn nu te bestellen bij T-Mobile. Beiden zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en goud.

samsung-galaxy-s7-edge-gear-vr

Wat vind jij van het toestel? Zeg het op ons Samsung S7 forum-topic of geef je mening hieronder. Ook vragen zijn welkom: ik beantwoord ze graag!

Deel dit artikel