T-Mobile blog Founders blog
samsung galaxy z flip3 main visual samsung galaxy z flip3 wow header 1

Makk kennis met de unieke voordelen van deze opvouwbare telefoons

Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 nu te koop!

11-08-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-08-2021 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Terug van weggeweest: opvouwbare telefoons. Samsung brengt twee soorten opvouwbare smartphones uit: de Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3. Allebei met 5G, de beste hardware van dit moment en indrukwekkende extra’s. In dit blog lees je welke bij je past.

1

Het geheugen opfrissen: wat zijn opvouwbare telefoons?

Je kent ze misschien nog wel uit de tijd van de ‘ouderwetse’ mobieltjes: in te klappen telefoons. Sinds de komst van de smartphones verdwenen dit soort toestelletjes. Nu zijn ze terug. Als smartphone. In twee varianten:

  • Klaptelefoons: smartphones met een opvouwbaar scherm dat in te klappen is. Zo is je telefoon ingeklapt extra klein
  • Uitklapbare telefoons: smartphones met een opvouwbaar scherm dat je kunt uitklappen. Zo heb je een extra groot scherm om op te werken, appen, streamen of gamen.

Goed nieuws: Samsung brengt van beide typen opvouwbare telefoons nu een exemplaar uit. Allebei met de beste hardware van dit moment. Goed nieuws: want daardoor zijn ze minstens zo goed als de indrukwekkende Galaxy S21. Per smartphone zetten we drie unieke voordelen op een rij.

2

3 voordelen van de Samsung Galaxy Z Fold3

De Galaxy Z Fold3 is de nieuwe uitklapbare telefoon van Samsung. Deze heeft uitgeklapt een extra groot scherm.

Voordeel 1: bioscoop in je broekzak

De Samsung Galaxy Z Fold3 heeft niet één, maar twee schermen van topkwaliteit. Ingeklapt gebruik je een scherm van 6,2 inch. Dit is een hoogwaardig Dynamic Amoled-scherm met een hoge verversingssnelheid van maximaal 120 Hz. Daardoor is het scherm net zo goed als dat van de Samsung Galaxy S21. De resolutie is bovendien heel hoog: 2268 x 832 pixels. Perfect om in Full HD-kwaliteit video’s te streamen.

Het bijzondere aan de Galaxy Z Fold3 is natuurlijk zijn uitklapbare scherm. Dat tover je tevoorschijn als je de telefoon uitklapt. Het scherm is met 7,6 inch groter dan dat van welke ‘gewone’ smartphone ook. Hij gebruikt dezelfde indrukwekkende schermtechnologie als het gewone scherm, met een resolutie van 2208 x 1768 pixels.

Extra voordeel: op de displays van deze telefoon kun je een S Pen gebruiken. Ideaal om snel notities te schrijven en de telefoon extra snel te bedienen. Het scherm is met zijn hoge verversingssnelheid van 120 Hz ideaal om vloeiend te streamen en snel online te gamen. Dit komt omdat het scherm extra vloeiend beeld afspeelt en sneller reageert op je aanrakingen.

Bioscoop in je broekzak

Met twee schermen van topkwaliteit kijk je altijd video’s op de voor jou fijnste manier. Stream jij straks op het 6,2-inch scherm of het uitklabare, grotere, 7,6-inch display?

1
Makkelijk en snel multitasken

De Samsung Galaxy Z Fold3 heeft een extra groot, uitklapbaar scherm. Perfect om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken. Bijvoorbeeld om te streamen én appen.

2
Altijd het perfecte plaatje

De telefoon heeft 5 camera’s: 3 hoofdcamera’s en voor elk scherm een selfiecamera. Zoomshots, selfies, videobellen, panorama’s: deze Samsung kan het allemaal!

3

Voordeel 2: meerdere apps tegelijkertijd gebruiken

Een ander groot voordeel van de Samsung Galaxy Z Fold3 is dat je meerdere apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Zo komt het uitklapbare scherm extra goed tot zijn recht. Tijdens het streamen appen met je vrienden? Het kan. Tijdens een vergadering zowel de presentatie volgen als aantekeningen maken? Ook dat kan prima.

Dat alles gaat zonder te haperen. De Z Fold3 heeft namelijk de beste hardware van dit moment. Zo zorgt de Snapdragon 888-processor er bijvoorbeeld voor dat je apps vloeiend opstarten en naast elkaar werken. Met 12 GB werkgeheugen gaat schakelen tussen apps ook direct. Je kiest zelf tussen 256 of 512 GB opslag. Genoeg ruimte om al je apps te gebruiken en foto’s en video’s te bewaren.

Voordeel 3: unieke camera

In totaal heeft deze opvouwbare Samsung-telefoon vijf camera’s. Er zijn drie hoofdcamera’s van 12 megapixel. Daar zitten ook een ultragroothoeklens (handig om iedereen op de groepsfoto te krijgen) en telelens tussen. Die laatste gebruik je om zonder kwaliteitsverlies 2x optisch in te zoomen. Zo heb je het juiste gereedschap om een heleboel verschillende soorten foto’s te maken.

In het uit te klappen scherm zit een unieke camera. Die is namelijk onzichtbaar. Jij ziet hem dus niet, maar hij jou wel. Uniek! Zo heeft dit bijzondere opvouwbare scherm geen notch of gaatje. Je maakt selfies in 4 megapixel met deze unieke onzichtbare camera. De selfiecamera bij het andere scherm maakt foto’s in 10 megapixel. Zo kun je via beide displays videobellen.

Dankzij de opvouwbare kwaliteiten van de Z Fold3 heb je unieke manieren tot je beschikking om mooie momenten vast te leggen. De Z Fold3 heeft namelijk verschillende flex-modi om foto’s te maken.

3

3 voordelen van de Samsung Galaxy Z Flip3

De Galaxy Z Flip3 is de nieuwe inklapbare telefoon van Samsung. Hij is ingeklapt extra compact en makkelijk mee te nemen.

Voordeel 1: ook ingeklapt te gebruiken

Het handige aan de Samsung Galaxy Z Flip3 is dat hij ingeklapt extra makkelijk mee te nemen is. Extra fijn: ook dan is hij gewoon te gebruiken. Ingeklapt gebruik je het tweede 1,9-inch Super Amoled-scherm van de telefoon. Daarop lees je notificaties, bedien je je muziek en zie je wie er belt.

Uitgeklapt lijkt de Galaxy Z Flip3 een telefoon als alle andere. Hij heeft een groot 6,7-inch scherm met dezelfde kwaliteit als de Galaxy Z Fold3. De gebruikte schermtechnologie is Dynamic Amoled, de verversingssnelheid is maximaal 120 Hz en de resolutie is met 2640 x 1080 pixels ontzettend hoog.

Voordeel 2: handige flexmodus

Ook fijn: je kunt de Galaxy Z Flip3 zo uitklappen dat je hem kunt neerzetten om te videobellen. Handig als je veel vergadert via je telefoon. Draai je de telefoon? Dan is het hoofdscherm in twee delen te gebruiken. Iets wat unieke voordelen biedt.

Zo kun je de telefoon half uitgevouwen voor je op tafel gebruiken om te videobellen, films te kijken of selfies te maken. Ook kun je met dual-preview foto’s maken. Op het onderste deel stel je filters in, op het bovenste deel zie je direct de resultaten. Handige mogelijkheden die geen enkele andere telefoon op deze manier biedt.

Gebruik ‘m ook ingeklapt

Dankzij het tweede scherm van 1,9 inch gebruik je de Galaxy Z Flip3 ook ingeklapt. Handig om te videobellen, audioberichten in te spreken of je notificaties te checken.

1
Scherm in 2 delen te gebruiken

Met de Flexmodus gebruik je hem op allerlei manieren. Zo kun je het scherm opdelen voor foto’s. Onderaan pas je instellingen en filters aan, bovenaan zie je live de resultaten!

2
Handige cameramogelijkheden

De Galaxy Z Flip3 heeft 2 hoofdcamera’s van 12 megapixel en een selfiecamera van 10 megapixel. Dankzij het slimme ontwerp gebruik je ze op verschillende manieren.

3

Voordeel 3: handige cameramogelijkheden

De Samsung Galaxy Z Flip3 is een handige telefoon dankzij zijn slimme opvouwbare ontwerp. Ook voor zijn camera’s kun je hem gerust kopen. Hij heeft twee hoofdcamera’s van 12 megapixel. Naast een gewone camera is er ook een ultragroothoeklens die in een extra brede hoek van 123 graden foto’s maakt. Handig om iedereen op de foto te krijgen. De selfiecamera is met 10 megapixel van hoge kwaliteit. Zo maak je mooie selfies ben je tijdens het videobellen goed zichtbaar.

Nu beschikbaar met abonnement

Goed nieuws: je kunt de Samsung Galaxy Z Flip3 en Z Fold3 nu kopen met een abonnement bij T-Mobile. De voorverkoop is gestart op 11 augustus. Tijdens deze pre-order periode kun je rekenen op een heleboel mooie extra’s.

Zo krijg je bij de Z Flip3 tot € 200 extra inruilwaarde op je telefoon. Daarnaast krijg je één jaar gratis Samsung Care+, dat je tot 2 jaar verzekert tegen schade door onverwachte ongelukjes. Met de Z Fold3 kun je op dezelfde extra’s rekenen, maar hebben we nog iets moois voor je: een gratis hoesje met S Pen en een travel adapter ter waarde van € 89.

De pre-order actie loopt tot en met 26 augustus 2021, dus wees er snel bij! Ga jij voor de inklapbare Galaxy Z Flip3 of de uitklapbare Galaxy Z Fold3?

Deel dit artikel