Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Mobiel

Samsung lanceert weer een nieuwe smartwatch: de Gear S3, met GPS

01-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samsung was er vroeg bij als het gaat om smartwatches: exact drie jaar geleden toonde het bedrijf de Samsung Galaxy Gear aan het grote publiek. Inmiddels is het bedrijf toe aan zijn vijfde smartwatch: de Samsung Gear S3. De fabrikant toonde hem gisteren op electronicabeurs IFA in Berlijn.

Als je hem voor het eerst ziet, dan lijkt het nieuwe horloge veel op de Gear S2: hij is rond en heeft een draaibare ring om hem te bedienen. Hij is alleen een stukje groter en dikker. Dat komt omdat Samsung meer technologie in zijn smartwatch heeft gestopt: een GPS-ontvanger om je locatie te bepalen en een hoogtemeter. Beiden zijn – samen met de ingebouwde hartslagmeter – vooral handig voor sporters. Ook zit er een grote accu in, waarmee het horloge volgens Samsung een aantal dagen mee moet kunnen.

Het horloge draait op een eigen besturingssysteem van Samsung: Tizen, maar werkt desondanks samen met telefoons die niet van Samsung zijn. Volgens het bedrijf kun je duizenden apps downloaden voor Tizen, inclusief Nederlandse apps van bijvoorbeeld de NU.nl en NOS.

https://www.youtube.com/watch?v=ynTB211p1PQ

Er zijn twee versies van de Samsung Gear S3 te krijgen: een zakelijke Classic en een wat sportievere Frontier. Van binnen zijn ze hetzelfde, het gaat er dus vooral om welke jij mooier vindt. Je kunt de bandjes van het horloge makkelijk wisselen, want er passen gewoon standaard 22mm-horlogebandjes aan.

In het buitenland komt er een versie met ingebouwde 4G-verbinding op de markt, maar dat is in Nederland niet het geval. Hij maakt dus verbinding met internet via je smartphone. De Samsung Gear S3 komt dit najaar op de markt en kost 399 euro.

Asus ZenWatch 3

Samsung was overigens niet de enige die in Berlijn een nieuwe smartwatch heeft laten zien. Asus deed precies hetzelfde. Zij toonden de Asus ZenWatch 3: hun eerste smartwatch met een rond ontwerp. Hij is een stukje compacter dan die van Samsung, maar mist bijvoorbeeld de GPS-ontvanger.

Asus ZenWatch 3

De ZenWatch 3 draait op Google’s Android Wear, waardoor hij perfecte samenwerkt met Android-telefoons en er allerlei handige Google diensten ingebouwd zitten. Het horloge is verkrijgbaar in drie kleuren, waaronder zwart metaal en roségoud, en kost 229 euro.

Deel dit artikel