Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Samsung koopt zijn eigen slimme assistent: Viv, van de makers van Siri

06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Deze week presenteerde Google een hoop nieuwe producten: van de smartphone Pixel tot de speaker voor thuis, Google Home. Centraal in de Pixel-smartphone en Google Home staan echter de slimme assistent van het bedrijf, die je bij alles moet gaan helpen: Google Assistent. Maar concurrent Samsung komt nu met zijn antwoord op Google Assistent: Viv.

Opmerkelijk feitje: Viv is gemaakt door dezelfde mensen als Siri, dat terug te vinden is in de producten van Apple. Maar Viv is volgens de makers veel slimmer en beter dan Siri. De makers begonnen al in 2012 te werken aan de nieuwe slimme assistent. Samsung heeft het bedrijf nu overgenomen, waarmee het logischerwijs de technologie naar zijn eigen producten wil halen. Maar ontwikkelaars kunnen ook met Viv aan de slag, zodat de slimme assistent in nog veel meer producten terug te vinden zal zijn.

Dat is ook de visie van Google. Met zijn Google Assistent en Google Home moet je altijd een maatje in de buurt hebben, waar je gewoon tegen kunt praten. De technologie daarvoor wordt steeds beter. Als je ooit met Siri gepraat hebt, weet je bijvoorbeeld dat je specifieke sleutelwoorden moet gebruiken om hem aan te laten slaan. Google Assistent en Viv moeten veel slimmer zijn. Zo moeten ze in staan zijn om jouw natuurlijke taalgebruik te herkennen, waardoor een gesprek met deze computers erg natuurlijk aanvoelt. Wanneer Viv beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

Deel dit artikel