De nieuwe smartphone van Samsung, de Galaxy Note 7, heeft een nieuwe feature die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen: een irisscanner. Samsung presenteerde de nieuwe telefoon gisteren aan het publiek. Met een irisscanner kun je de telefoon ontgrendelen op een vergelijkbare manier als met een vingerafdrukscanner, alleen dan natuurlijk met je oog.

Daarvoor zit er een extra camera aan de voorkant van de telefoon. Volgens Samsung is de irisscanner veiliger dan de vingerafdrukscanner. Daarnaast kun je de irisscanner ook gebruiken om aparte apps en bestanden op je telefoon te vergrendelen. Op die manier breng je een extra beveiligde laag binnen je telefoon aan. Je kunt de telefoon nog met je vingerafdruk blijven ontgrendelen. Het is de vraag welke manier in dat geval sneller is. Wie zijn biometrische data liever niet gebruikt, kan natuurlijk altijd nog voor een inlogcode kiezen.

Vanwege de grootte van de apparaten uit de Samsung Galaxy Note-serie worden ze soms wel eens geplaatst tussen een telefoon en een tablet: een phablet. Bij de Note 7 hoort daarom ook een stylus, die je in het apparaat zelf kunt opbergen. De verbeterde pen is nu ook waterbestendig en gevoeliger voor het aanraken van het scherm dan zijn voorganger. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Note 5, de vorige smartphone in deze serie, wordt de Note 7 wel in Europa beschikbaar en hij zal vanaf volgende maand ook in Nederland te koop zijn.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom de Samsung Galaxy Note 7? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Het toestel zal binnenkort te bestellen zijn bij T-Mobile.

Beeld: Shutterstock