Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Samsung stapt in bij recycleprogramma T-Mobile

10-07-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-07-2019 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Recycle jij je oude smartphones eigenlijk al? Waarschijnlijk niet, want uit onderzoek blijkt dat slechts een kwart van alle toestellen op dit moment wordt gerecycled. Dit levert een enorme hoeveelheid ‘e-waste’ op: ongebruikte toestellen die in de la of op de vuilnisbelt belanden zonder dat de waardevolle grondstoffen in dit toestel hergebruikt kunnen worden.

Samen met Closing the Loop begon T-Mobile daarom vorig jaar een eigen Recycle programma, waarbij T-Mobile-klanten een vooraf bepaalde waarde van hun toestel weer terug krijgen als ze deze aan het einde van hun contract weer inleveren. Zo krijgen oude toestellen een tweede leven.

Samsung Galaxy S10e deal

Samsung Nederland heeft zich aangesloten bij de Recycle Movement van T-Mobile en Closing the Loop. En om dat te vieren hebben we t/m eind september een speciale actie. Voor elk verkochte exemplaar van de Samsung Galaxy S10e worden twee afval-toestellen uit ontwikkelingslanden teruggehaald voor recycling.

De grondstoffen van deze toestellen kunnen zo opnieuw worden ingezet voor de productie van nieuwe smartphones. Natuurlijk kun jij bij de aanschaf van de Samsung Galaxy S10e gewoon gebruik maken van de T-Mobile Recycle Deal. Zo draag ook jij je steentje bij aan een groenere wereld!

Iedere smartphone recyclen

Joost de Kluijver is directeur van Closing the Loop, die het recyclen van oude smartphones mogelijk maakt. Dit doen zij door oude telefoons een tweede leven te bieden en ze van de e-waste vuilnisbelt te redden. Volgens hem is het een kwestie van tijd voor de complete telecomindustrie “volledig circulair” is. Dat wil zeggen: Dat elk verkocht toestel gecompenseerd of gerecycled wordt.

“Het wordt steeds duidelijker dat een afval-vrije telecomsector haalbaar en heel logisch is. Dat ook de grootste telecomspelers hun schouders eronder zetten, bewijst dat de markt er klaar voor is. Eén ding is zeker; samen kunnen we veel grotere stappen zetten. Ik hoop dat we ook anderen in de telecomsector inspireren deze trend verder voort te zetten.”

Iedereen kan steentje bijdragen

Terwijl Samsung en T-Mobile de recycle movement in de smartphone-industrie opschalen, kunnen ook consumenten dus hun steentje bijdragen. Vorig jaar introduceerde T-Mobile namelijk de Recycle Deal: een abonnement waarbij je je smartphone aan het einde van je contract weer inlevert zodat deze gerecycled kan worden. In ruil daarvoor krijg je een vooraf vastgestelde waarde voor het toestel terug.

Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt bij T-Mobile Nederland: “Als telecomprovider vinden wij het heel belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een oplossing. Consumenten dragen dankzij Recycle Deal al direct bij aan de afvalvermindering wereldwijd. Nu ook Samsung aan boord is kunnen we nog grotere stappen maken, door niet één maar twee toestellen van de vuilnisbelt te redden. Ons einddoel is de hele telecomsector te stimuleren om mee te doen in onze beweging”.

De Samsung S10e in combinatie met de speciale Recycle Deal is nu verkrijgbaar.

Deel dit artikel