Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

Samsung Tab S3: stijlvolle tablet met pen

01-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Volgens Samsung kopen mensen tablets vooral om media te bekijken en te beluisteren. Ze zien dus kans om een nieuwe tablet met een relatief groot schermformaat van 9,7 inch en een S Pen in de markt weg te zetten die volledig gericht is op video’s en games.

Samsung Tab S3 – Wat kun je ermee?
De Tab S3 kan HDR-content in 4K-resolutie afspelen en opnemen met een mooie beeldervaring. HDR staat voor High Dynamic Range, waarbij de kleuren echt van het scherm lijken te spatten. Ook het geluid is niet mis, de Tab S3 heeft een viertal ‘quad-stereo’-speakers, waarbij AKG van Harman zorgt voor het geluid. Er wordt ook voor het eerst een S Pen (stylus) bij deze Tab-serie geleverd die een rubber tip heeft in plaats van een plastic tip. Dit moet zorgen voor een verhoogde drukgevoeligheid.

Samsung Galaxy Tab S 3

De Samsung Tab S3 heeft een helder, 9,7 inch groot AMOLED-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Het apparaat beschikt ook over een Snapdragon 820-chipset die het tijdens de hands-on prima deed. De tablet handelt taken af met 4GB aan werkgeheugen en bevat 32GB opslaggeheugen voor het bewaren van foto’s, video’s en andere bestanden. Als 32GB niet genoeg is, kun je het uitbreiden via een microSD-kaartje. Foto’s kunnen gemaakt worden met een 13-megapixel op de achterkant met autofocus of de 5 megapixelcamera. De accu heeft een capaciteit van 6000 mAh en dat is iets meer dan zijn voorganger die een accu van 5.870 mAh had. Deze wordt via USB C snel opgeladen, want Samsung heeft de Quick Charging-techniek gebruikt. Aan de voorzijde bevindt zich een vingerafdrukscanner voor het snel ontgrendelen van de Tab S3.

Samsung heeft op de tablet de app Samsung Flow voorgeïnstalleerd. Met deze software synchroniseer je notificaties en bestanden tussen verschillende platformen, zoals Windows 10. De tablet zelf draait op Android 6.0 Marshmallow met daaroverheen TouchWiz, de schil van Samsung.

Samsung Tab S3 – Wat vinden we ervan?
Wij hebben de kans gehad om met de tablet te spelen en onze eerste indrukken waren, dat het apparaat er zeer premium uitzag, vooral ook door de glazen achterkant en de metalen randen. Ook het scherm is echt prachtig, scherp en hele mooie kleuren zoals we gewend zijn de AMOLED-schermen van Samsung.

In combinatie met de accessoires is de Samsung Tab S3 echt een ideaal apparaat voor thuis, op het werk of onderweg. De S Pen is makkelijk in het gebruik om even wat notities te maken of een tekening in te kleuren. Het is handig dat je op het vergrendelscherm notities kunt maken zonder de tablet te hoeven ontgrendelen. Deze worden automatisch gesynchroniseerd. Maar dat is nog niet alles. Samsung heeft ook een mooi toetsenbord ontwikkeld waar de Tab S3 heel makkelijk, zelfs met een hand, ingeklikt kan worden. De tablet maakt verbinding met de cover via pogo-pins. Er is geen bluetooth-verbinding nodig dus het toetsenbord hoeft ook niet opgeladen te worden.

De Samsung Galaxy Tab S3 is een stijlvolle tablet waar je prima mee voor de dag kunt komen op je werk of school en waar je thuis lekker van kunt genieten met een filmpje of muziek. Als je de tablet aan wilt schaffen, dan zul je voor de WiFi-versie € 679 moeten neerleggen. De 4G-variant kost € 769. De tab S3 is vanaf begin april verkrijgbaar in Nederland. Bij T-Mobile is deze tablet te koop in de Samsung partner stores, in Breda (Ginnekenstraat) en Rotterdam (Beursplein).

Deel dit artikel