Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Samsung werkt aan superslimme contactlens

24-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
24-05-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het klinkt als een beschrijving van een spionagefilm, maar als het aan Samsung ligt kunnen we binnenkort allemaal een foto maken door te knipogen en zien we zoekresultaten op het web direct in ons blikveld geprojecteerd via de superslimme contactlens van de Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant.

In een patentaanvraag van maar liefst 29 pagina’s omschrijft Samsung een slimme contactlens die beschikt over talloze kleine antennes en sensoren en daardoor kan communiceren met je smartphone. Zo kunnen zoekopdrachten – gesproken tegen je smartphone – direct via de lens in je blikveld worden geprojecteerd en kun je met een knipoog een foto of video opnemen en versturen naar je telefoon.

google-smart-lens.0

De slimme contactlens van Google

Medische toepassing

De originele aanvraag van Samsung is overigens al uit 2014, maar is pas recent vrijgegeven voor het publiek. Naast Samsung zijn ook Sony en Google bezig met het ontwikkelen van zogenaamde ‘slimme contactlenzen’. Echter, waar Samsung nog vooral gebruik maakt van de smartphone en de lens als verlengstuk inzet, wil Sony de lenzen graag volledig onafhankelijk laten functioneren.

Voor Google gelden er helemaal geen directe toepassingen voor consumenten. Zij richten zich met hun lens vooral op medische toepassingen. Een eerste prototype van de Google lens wordt intussen gebouwd samen met het Zwitserse Novartis en zal zich volledig richten op het meten van glucoseniveau’s bij diabetespatiënten.

Deel dit artikel