Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze SD-kaart van SanDisk kan 1TB aan data opslaan

21-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
21-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vergeet de cloud, met deze SD-kaart van SanDisk hoef je je nooit meer zorgen te maken of je wel genoeg ruimte hebt! Op het kleine schijfje past namelijk voor 1 TB aan gegevens. Laat het even bezinken. Op dat kleine kaartje, dat je normaal met een geheugen van misschien 32 of 64 GB koopt, past nu 1 terabyte aan data. Dat is 1024 GB.

SanDisk presenteerde de monsterkaart op een beurs voor fotografen en videomakers. Logisch, want met de toenemende vraag naar beelden in 4K en 8K is meer geheugen een logische vereiste. Met 1 TB hoeven zij zich in ieder geval minder zorgen te maken dat ze geen ruimte meer hebben.

Toch benadrukt het bedrijf dat het hier gaat om een prototype. Wat er precies nog verbeterd moet worden is niet bekend. Ook heeft het bedrijf niet gezegd wanneer de SD-kaart van 1TB in de verkoop gaat.

Twee jaar geleden liet het bedrijf al een SD-kaart met een geheugen van 512 GB zien. Bij het bedrijf betaal je er dan wel een mooi bedrag van 600 dollar voor. Nu belooft SanDisk de capaciteit de verdubbelen. Wat dat voor de prijs gaat betekenen is nog niet bekend.

Deel dit artikel