Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Schapen leggen Faeröer-eilanden vast voor Google ‘SheepView’

14-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op de Faeröer Eilanden, tussen IJsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, heeft nog geen enkele Google-auto een rondje gemaakt. De eilandengroep in de Atlantische Oceaan is daarom, op een paar individuele foto’s van inwoners en toeristen na, niet vastgelegd in Google Street View. Zonde, vinden ze bij Visit Faroe Islands, dat het toerisme voor de eilandengroep promoot.

Zij zetten daarom de hulp van een speciale groep bewoners van de eilanden in: schapen. Met speciale camera’s op hun rug leggen zij in 360 graden de omgeving vast. Met de SheepView-actie willen zij Google overtuigen om langs te komen, om de eilanden officieel op Street View vast te leggen. Omdat de schapen overal op de eilanden kunnen rondlopen, zorgen zij in ieder geval al dat een groot deel vastleggen. Ze zijn voorzien van een band met zonnepanelen, die de batterij van de camera’s levend houdt.

In de onderstaande video kun je zelf rondkijken vanaf de rug van een schaap de Faeröer. Op desktop werkt het 360°-effect alleen in de browsers Chrome, Firefox, Internet Explorer en Opera. Je kunt met je muis door het beeld swipen om rond te kijken. Bekijk je deze pagina op je smartphone? Open de video dan via de YouTube-app en kijk rond door je telefoon heen en weer te bewegen.

Deel dit artikel