Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Schiphol test of je bij de beveiliging je laptop in je in je tas kan laten

08-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
08-11-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Broekriem uit, vloeistoffen in een afgesloten plastic tas en laptop, uit de hoes, in de bak. Wie wel eens vliegt, kent het routine uit zo uit zijn hoofd. Maar op Schiphol onderzoeken ze nu of het anders aangepakt kan worden. Je gesp mag je blijven losmaken, maar je laptop kan in bepaalde gevallen in je tas blijven zitten.

Het vliegveld is in Vertrekhal 3 namelijk gestart met een test waarbij dat gebeurt. In bepaalde rijen van de hal staan nieuwe scanners die je handbagage op een andere manier controleren. In plaats van de gebruikelijke foto die van bovenaf te zien is, wordt er een 360-gradenafbeelding gemaakt. Medewerkers van het vliegveld kunnen je tas op die manier beter controleren, waardoor je laptop voortaan in je tas kan blijven. Ook vloeistoffen mogen in je tas blijven, maar moeten wel nog steeds afgesloten worden in de bekende plastic zakjes.

Met de test wil Schiphol kijken of het doorstromen van de passagiers kan versnellen. Als de pilot goed verloopt, verwacht het vliegveld dat de nieuwe scanners eind 2017 op heel Schiphol gebruikt kunnen worden. Vanaf dan wordt vliegen dus een stukje relaxter.

Deel dit artikel