Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze scifi-film is volledig gefilmd met drones

28-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

In The Robot Skies is volgens de makers de eerste scifi-film die volledig is geschoten door autonome drones. De film speelt zich af in de nabije toekomst, waarin de onbemande vliegende apparaten net zo gewoon zijn als duiven in een stad. Je bekijkt de film door de ogen van de drones, maar het verhaal draait om twee tieners die elk door de politie worden gedwongen om te verblijven in hun eigen woongemeenschap in Londen.

Drones surveilleren bij die woongemeenschappen, waardoor de tieners van elkaar weg worden gehouden. Ondertussen proberen ze manieren te vinden om toch contact met elkaar te hebben. Dat is een best wel enge gedachte en de makers spelen dan ook flink in op opkomende technologieën die voor surveillance gebruikt kunnen worden, zoals gezichts- en gedragsherkenning en het gegeven dat de drones alle gegevens opslaan in een dossier.

Het feit dat de opnames op deze manier  gemaakt zijn is een leuke gimmick, maar of de film daadwerkelijk een goed verhaal neerzet, is afwachten. Op 8 oktober gaat In The Robot Skies in première, tijdens het London Film Festival.

Deel dit artikel