Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De Valentijnsselfie: infographic en 3 tips

11-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-02-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mannen maken vooral een body-selfie. Vrouwen besteden 5 uur per week aan de perfecte Kim Kardashian-selfie. Maar hoe maak je de perfecte Valentijnsselfie eigenlijk?

Het is bijna 14 februari. Waar denk jij dan aan? Juist: Valentijn, de internationale dag van de liefde. Wie voorbij het commerciële aspect kijkt, denkt dan natuurlijk ook aan verrassingen, ontbijt op bed en romantische dinertjes.

Offline hart veroveren vs. online op hartjes tikken

Maar die ouderwetse manier van versieren, waarbij de prins op het witte paard een dame verleidde met hartstochtelijke liefdesbrieven om zo langzaam haar hart te veroveren… bestaat dat nog wel? Op een enkeling na gebruikt iedereen toch vooral zijn smartphone om het eerste contact te leggen? Even die leuke jongen of mooie dame opzoeken op Facebook, de eerste benadering via WhatsApp en natuurlijk de interesse wekken met verleidelijke selfies…

5 uur per week selfies schieten

Wij vrouwen besteden aan het maken van selfies gemiddeld maar liefst 5 uur per week. Het is ook zo lekker makkelijk, de techniek is immers altijd bij ons. Als ik niet in de weer ben met mijn iPhone 6s dan ligt deze altijd wel in handbereik in mijn handtas. Klaar om een megascherpe foto te nemen met de selfiecam als ik wil delen wat ik aan het doen ben.

Lekker lijf vs. lekker koppie

Waar wij voornamelijk de selfiecamera richten op onze gelaatstrekken, zijn de mannen voornamelijk trots op hun body, zoals je kunt zien in onderstaande infographic. Wij willen stiekem ook wel graag zien hoe het staat met de six-pack van onze potentiele geliefde natuurlijk. De kans is dan ook groot dat we op Valentijnsdag een body selfie onder de ogen krijgen van een ex of mogelijke nieuwe vlam.

En, mannen, niet getreurd, het zit er dus wel in dat we een foto terugsturen. Maar dan misschien niet van een deel van ons lichaam dat je het liefste zou willen zien, maar wel van ons gezicht.

iphone-6s

Meer over de iPhone 6s

3 tips voor de perfecte selfie

Wie dit jaar (nog) geen Valentijn heeft, en deze dag dus voornamelijk meekrijgt via de timeline van anderen, weet dus wat hem of haar te doen staat. Nog een paar tips voor als je toch geen valentijnsdate hebt of hoe je op voorhand nog even gauw iemand wilt verleiden.

Tip 1: de juiste bewerkingsapps
Foto’s bewerken, dat doen we (bijna) allemaal. Je wilt natuurlijk wel het beste van jezelf laten zien en fotobewerkings-apps zijn daar ideaal voor. Maar welke kun je daar het beste voor gebruiken? Volgens Anna Nooshin van NSMBL is Afterlight een essentiële app in die categorie.
Download Afterlight voor €0,72 op je Android, of voor €0,99 op je iPhone

Tip 2: fake je selfie
Nog geen Valentijn gevonden en je wilt niet buiten de boot vallen? Je kunt je vrienden altijd nog op het verkeerde been zetten en ze laten geloven dat het fan-tas-tisch met je gaat. Hoe je dit doet? Bekijk onderstaande video.

Tip 3: verwissel je gezicht
Teveel selfies gemaakt en je wilt wel eens wat anders dan je eigen gezicht? Probeer dan Face Swap, dé app van het moment waarmee je van gezicht kunt wisselen op je foto. Hilariteit gegarandeerd!
Download Face Swap voor €0,99 op je iPhone

Welke selfietip heb jij? Ik ben benieuwd, deel hem hieronder!

Deel dit artikel