Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Sensoren kunnen tot 3 weken van tevoren voorspellen of ouderen vallen

31-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
31-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Onderzoekers van de Universiteit van Missouri hebben een systeem ontwikkeld dat tot drie weken van tevoren kan voorspellen of ouderen vallen. Het systeem maakt gebruik van camera’s die bijhouden hoe snel iemand loopt en hoe groot zijn stappen zijn. Daarmee kunnen uiteindelijk veel gebroken botten, beschadigingen aan het hoofd of zelfs dodelijke vallen voorkomen worden.

De onderzoekers beweren dat een val tot drie weken van tevoren al zichtbaar is in hoe ouderen bewegen. Op die manier kan het systeem voorspellen of een oudere binnenkort waarschijnlijk gaat vallen. De wetenschappers kwamen erachter dat een oudere een kans van 86 procent heeft om binnen drie weken te vallen als hij zich 5 centimeter per seconde langzamer voortbeweegt dan voorheen. Ook zagen ze dat mensen die kortere stappen gaan nemen, 50 procent kans hebben om binnen drie weken te vallen.

Die informatie kan handig zijn voor zorgverleners. Zodra het systeem deze afwijkingen constateert, kan een zorgverlener op de hoogte worden gesteld. Die kan de persoon in kwestie helpen om de val te voorkomen. Door verdere aftakeling te voorkomen en persoonlijke begeleiding moet worden voorkomen dat de val plaatsvindt. De onderzoekers zouden nog verder willen kijken naar hoe zorgverleners goed op de hoogte gebracht kunnen worden van de voorspelling van het systeem.

 

Deel dit artikel