T-Mobile blog Founders blog
simkaart knippen niet doen
Overzicht Innovatie

Simkaart knippen? Doe het niet!

16-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-11-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je simkaart is belangrijk voor je telefoon. Zonder dit kaartje kan jouw smartphone namelijk geen verbinding maken met het mobiele netwerk van je provider. Fijn is dat je nauwelijks hoeft om te kijken naar je simkaart. Je plaatst ‘m in je telefoon en daar blijft hij net zo lang in zitten tot je overstapt op een nieuwe telefoon. Of tot je van je provider een nieuwe simkaart krijgt. Bij T-Mobile krijgen sommige mensen een nieuwe simkaart zodra het 2G-netwerk uit wordt gezet.

Je simkaart knippen: doe het niet!

Past een simkaart niet in je nieuwe telefoon? Bijvoorbeeld omdat het een macro simkaart is en de nieuwe telefoon alleen ruimte heeft voor een nano simkaart? Of past de nieuwe simkaart niet in je huidige telefoon? Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt.

Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen. Je kunt beter een nieuwe simkaart bestellen via de Klantenservice of via My T-Mobile. Waarom? Drie redenen.

  • Reden 1: je simkaart kan stuk gaan door het knippen, waardoor je contactgegevens kwijtraakt.
  • Reden 2: geknipte simkaarten werken vaak niet én komen vaak vast te zitten in telefoons.
  • Reden 3: geknipte simkaarten beschadigen de chip, wat zorgt voor prestatieproblemen. Je hebt minder goed bereik, de internetverbinding en gesprekken vallen vaak weg én je batterij gaat sneller leeg.Een beter alternatief voor je simkaart knippen

simkaart knippen waarom niet doen

Nieuwe simkaart aanvragen

Een simkaart knippen? Doe het niet. Past je huidige simkaart niet in je nieuwe telefoon? Vraag dan altijd een nieuwe simkaart aan. Deze bestel je voor € 5,09 via de Klantenservice of via My T-Mobile. Ja, je simkaart knippen is een gratis alternatief. Maar wél een met veel risico’s. Van het kwijtraken van contactgegevens tot dat ‘ie vast komt te zitten en de batterij van je telefoon leegslurpt.

Goed om te weten: van T-Mobile ontvang je altijd een 3-in-1 simkaart. Het mooie daaraan is dat deze altijd past. Deze simkaart kan namelijk het formaat aannemen van de drie beschikbare simkaarttypes:

  • Minisim: een groot formaat simkaart dat vooral in oude telefoons zit. Nieuwe telefoons hebben dit formaat simkaart al jaren niet meer.
  • Microsim: een kleiner formaat simkaart. Sommige goedkope telefoons en dumbphones gebruiken dit simkaarttype.
  • Nanosim: het kleinste formaat simkaart. Vrijwel elke huidige telefoon heeft dit formaat simkaart.

Weet je niet zeker welk formaat simkaart je hebt? Geen probleem. Ga naar onze Toestelhulp. Die helpt je te achterhalen welk formaat simkaart in jouw telefoon past. In dit forumbericht van de T-Mobile Community staat precies hoe de 3-in-1 simkaart werkt.

Simkaart te klein voor mijn telefoon, en nu?

Hoef je jouw simkaart niet te knippen, maar past hij niet in je telefoon omdat hij juist te klein is? Ook onhandig natuurlijk. Goed nieuws: je hoeft dan geen nieuwe simkaart aan te vragen: een simkaartadapter volstaat. Die koop je via internet, bij winkels als de Action of bij de telefoonwinkel bij jou in de buurt. Met een simkaartadapter leg je jouw simkaart in het raamwerk van een groter simkaartformaat. Op die manier past jouw kleine simkaart tóch in de grote simkaartingang van je telefoon. Slim geregeld!

Deel dit artikel