Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Met de simulators van Futuretown wordt virtual reality echt compleet

14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Virtual reality is op dit moment al vrij goed om één of twee zintuigen te overtuigen dat de werkelijkheid echt is. Maar een belangrijk onderdeel ontbreekt nog bij veel ervaringen: beweging en gevoel. Je zit op een stoel of staat in een kamer, maar als je echt wilt vergeten dat je je daar bevindt, moet je lichaam ook overtuigd worden. Daarvoor is ook gevoel nodig.

Want dat niet je niet helemaal overtuigd bent is in principe geen probleem als je een relaxte VR-film bekijkt of een potje golf speelt. Maar ga je aan de slag met actieve en sportieve games in virtual reality, dan wil je toch wel echt die complete ervaring. Het bedrijf Futuretown heeft nu een simulator ontwikkeld die dat mogelijk maakt. Verschillende modules overtuigen je ervan dat je op een motor zit, paardrijdt, skiet of surft.

De simulators ondersteunen op dit moment twee brillen: de welbekende Oculus Rift en de 3Glasses, een virtual reality bril van een Chinese fabrikant. Engadget sprak de ontwerpers en probeerde de verschillende modules. Ze zien potentie, maar er moet volgens het techblog ook nog het een en ander verbeterd worden. Desondanks kan deze technologie onze VR-ervaringen in de toekomst een stuk beter maken.

Deel dit artikel