Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Bij ING kun je nu geld overmaken met behulp van Siri

17-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoe je het ook wendt of keert: een gesprek is altijd makkelijker dan een app. Dit is ook de belofte die spraakassistenten ons bieden. Siri van Apple of Google Assistent, bijvoorbeeld. Geen wonder ook dat Apple in iOS 10 ontwikkelaars van apps de mogelijkheid gaf om Siri in hun apps te integreren.

PayPal was in november een van de eerste betaaldiensten die daar handig gebruik van maakte. Nu komt ING met dezelfde functie. Via de app van de bank is het voortaan mogelijk om via Siri geld over te maken. Omdat Siri van Apple is, werkt de functie ook alleen op iOS en niet op Android.

Met de app kun je één van je bankrekeningen bij ING nu koppelen aan Siri. Vervolgens kan de pret beginnen. Je kunt de spraakassistent vragen om geld naar iemand anders over te maken, maar ook om een betaalverzoek te sturen. Je kunt dan aangeven hoeveel geld je wilt ontvangen en van wie. Siri maakt het betaalverzoek voor je aan, die je vervolgens kunt doorsturen via bijvoorbeeld WhatsApp of iMessage.

Om het allemaal veilig te laten gaan, moet je handelingen met Siri nog wel bevestigen. Dat kan zowel met een beveiligingscode als met een TouchID-scan. Je kunt in Nederland ook geld overmaken met Siri met PayPal en Tikkie van ABN Amro.

Deel dit artikel