Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

De slimme beveiligingscamera’s van Nest worden nu nog slimmer

08-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
08-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het bedrijf Nest, onderdeel van Google, kennen we vooral van zijn thermostaat. Maar het heeft ook een beveiligingscamera voor je huis uitgebracht: de Nest Cam. In het najaar komt een variant voor buiten op de markt: de Nest Cam Outdoor. Vandaag heeft Nest aangekondigd dat al zijn camera’s nog slimmer worden dankzij nieuwe software. Ook selecteert de camera vanaf nu automatisch belangrijke momenten die de camera tijdens jouw afwezigheid heeft gezien, die je kunt terugvinden in de app.

De tofste toevoeging is dat de camera’s zijn vanaf nu in staat om personen te onderscheiden van mensen en je er direct een melding van te geven. Daarvoor moet je wel een abonnement hebben op de dienst Nest Aware. De camera’s waren al in staat om bewegingen te herkennen, maar hij kan je nu dus specifieker op de hoogte stellen van wat hij ziet. Daardoor merk je het gelijk als er ongewenst bezoek voor je deur staat of er iemand door je huis loopt. De camera bevat naast een microfoon ook een speaker, zodat je de gast zelf weg kunt jagen.

Om te herkennen wat er precies beweegt, maakt de Nest Cam gebruik van complexe berekeningen. De camera van mensen die gebruik maken van Nest Aware is continu verbonden met het internet, waar hij toegang heeft tot servers die het rekenwerk uitvoeren. Daardoor gaat hij volgens het bedrijf minder vaak een valse melding geven. Als de camera niet zeker weet of hij een persoon of iets anders heeft gezien, geeft hij dat ook door. Je krijgt dan de melding dat de camera waarschijnlijk iets heeft gezien. Mocht je je zorgen maken, dan kun je de beelden gelijk raadplegen via je telefoon.

Deel dit artikel