T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

slimme deurbel
Overzicht Thuis

Zo werkt een slimme deurbel

20-01-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
20-01-2022 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Meteen zien wie er aanbelt. Zelfs als je niet thuis bent. Met een slimme deurbel kan het. Hoe werkt zo’n slim systeem? En wat heb je ervoor nodig? In dit blog lees je het. Zo weet jij of zo’n apparaat van Ring, Google Nest, Eufy of een ander merk iets voor jou is.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is een deurbel die is verbonden met internet. Vaak heeft hij een ingebouwde camera, microfoon en speaker. Via een app op je telefoon zie je via de slimme deurbel wie er aan de deur staat. Bij de meeste deurbellen kun je praten tegen degene die aanbelt.

De voordelen

Slimme deurbellen worden steeds populairder. Dat komt omdat ze dingen kunnen die een gewone deurbel niet kan. Zo zie je altijd wie er aan de deur staat. Zelfs als je niet thuis bent. Handig om de pakketbezorger te laten weten dat hij het pakketje gerust voor de deur mag neerleggen.

Een slimme deurbel geeft ook een stukje veiligheid. Verwacht je niemand, maar wordt er wel aangebeld? Voor de zekerheid zie je via de app wie er voor de deur staat. Daar hoef je de deur niet meer voor open te doen.

hoe werkt een slimme deurbel

Hoe werkt een slimme deurbel?

Een slimme deurbel verbind je met het internetnetwerk bij je thuis. Afhankelijk van het type deurbel is dat via een kabel of wifi. Met een app koppel je de slimme deurbel aan je telefoon. Zo kun je via je telefoon zien wat de camera van de deurbel ziet.

Zodra iemand aanbelt doet de deurbel wat elke andere deurbel ook doet: hij maakt geluid. Ter aanvulling krijg je een melding op je telefoon en gaat de camera na het aanbellen meteen aan. In de app op je telefoon zie je zo meteen wie aan de deur staat.

Als je thuis bent, kun je natuurlijk gewoon meteen de deur opendoen. Ben je niet thuis? De meeste slimme deurbellen hebben een speaker en microfoon. Op die manier kun je praten tegen diegene die aanbelt.

Dingen om op te letten bij het uitkiezen

Je kunt kiezen uit steeds meer verschillende slimme deurbellen. Van goedkoop tot duur en van klein tot groot. Zie dan maar eens de juiste uit te kiezen. Je kunt op verschillende dingen letten om de voor jou ideale slimme deurbel te vinden:

  • De camera. Moet je deurbel die hebben, of vind je dat niet nodig? De meeste slimme deurbellen hebben er één, maar sommige hebben alleen een speaker en een microfoon.
  • Batterij. Sommige slimme deurbellen werken op een batterij, andere sluit je direct aan op stroom. Dat laatste is iets meer gedoe tijdens het afsluiten, maar zorgt wel dat je nooit omkijken naar het apparaat hebt.
  • Draadloos. Veel slimme deurbellen werken via wifi. Andere kun je via een netwerkkabel aansluiten op de router bij je thuis. Dat is meer gedoe, maar kan voor een extra stabiele verbinding zorgen. Altijd stabiele wifi? Met een mesh-netwerk is de verbinding overal in en om het huis stabiel.

Let op de beveiliging & privacy van je deurbel

Slimme deurbellen zijn er in alle soorten en maten. Daaronder zitten ook veel goedkope exemplaren. Zeker bij deze betaalbaardere modellen is het goed om uit te zoeken hoe het met de beveiliging ervan zit. Je wilt natuurlijk niet dat iemand toegang heeft tot het beeld van je deurbel.

Daarom is het belangrijk om het standaardwachtwoord van de slimme deurbel na het instellen direct aan te passen. Lees de gebruikershandleiding om te weten hoe je het doet. Omdat de slimme deurbel vaak is verbonden met het wifi-netwerk bij je thuis, is het slim om dit netwerk te beveiligen met een sterk wifi-wachtwoord. Lees hier hoe je het wifi-wachtwoord verandert.

Privacy is ook iets om op te letten. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Zorg dat de slimme deurbel zoveel mogelijk alleen het eigen terrein kan filmen. En dat alleen mensen herkenbaar in beeld komen die daadwerkelijk aanbellen.

Essentieel: een stabiele verbinding

Je slimme deurbel is nergens zonder een goede internetverbinding. Hij moet continu met internet zijn verbonden. Daarom is een goede verbinding met het wifi-netwerk thuis heel belangrijk. Maar dat is nog niet alles. Je internetverbinding moet ook stabiel zijn.

Dat brengt ons op Glasvezel. Dit is het beste, meest stabiele internet dat op steeds meer adressen beschikbaar is. Ideaal voor een slimme deurbel, want uploaden gaat even snel als downloaden. Op die manier wordt het beeld van de slimme deurbel supersnel naar de app op je telefoon gestreamd.

Ook is Glasvezel het meest stabiele netwerk. Het gebruikt de meest moderne technologieën, die zorgen dat Glasvezel extra betrouwbaar is. Dit maakt dit netwerk het beste geschikt voor smart home apparaten, zoals je slimme deurbel. Zo heb je een deurbel die er altijd voor je is. Ook als je niet thuis bent.

Glasvezelcheck

Zo weet je binnen een minuut of Glasvezel op je adres beschikbaar is.

Deel dit artikel