Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Ook de fietsbel wordt slim dankzij de Shoka Bell

08-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We kunnen alles tegenwoordig met onze smartphone verbinden en dat is dus ook precies wat ondernemers over de hele wereld doen. De nieuwste aanwinst in dat rijtje: de verbonden fietsbel, Shoka Bell. Een fietsbel die niet alleen geluid maakt, maar ook licht geeft en je kan alarmeren als je fiets beweegt terwijl hij ergens geparkeerd staat.

Daarnaast kun je de fietsbel ook gebruiken als hulpmiddel bij het navigeren, waarbij het apparaat je samen met je smartphone de veiligste route aanbeveelt. Om hem nog meer te onderscheiden van een gewone fietsbel, kun je acht verschillende ‘ringtones’ gebruiken. Met een kleine joystick kun je kiezen welke je wilt laten horen. Je kunt het apparaat met behulp van een magneet aan je stuur vastklemmen. In die houder zit ook een sensor. Als je met je smartphone niet verder dan 250 meter van je fiets verwijderd bent, geeft hij een melding als je fiets beweegt.

De batterij van de Shoka Bell zou volgens de makers 200 uur mee moeten gaan. Dat komt onder andere door het systeem dat jou als gebruiker leert kennen. Om energie te besparen, stopt de fietsbel automatisch als jij ook stopt met rijden. Daarnaast zit er een slim systeem aan de bel gekoppeld dat data van jouw ritten verzamelt om betere aanbevelingen te doen.

Via Kickstarter proberen de makers van de fietsbel hun product aan de man te brengen. Het doel van 75.000 dollar is inmiddels gehaald. Volgens de planning wil het team de eerste fietsbellen in 2017 produceren. Al in maart zou de eerste reeks massaproductie klaar moeten zijn om verscheept te worden.

Deel dit artikel