Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Met deze slimme fietshelm van Coros kun je muziek luisteren, bellen en navigeren

07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

We hebben er in Nederland een handje van: met je smartphone op de fiets door de drukke straten van je stad rijden. Wat in de auto strikt verboden is, doen we allemaal op de fiets alsof het geen kwaad kan. Terwijl het eigenlijk ook vrij gevaarlijk is. Wielrenners, die vaak een tandje sneller gaan, zullen dat beamen. En toch wil ook een wielrenner kunnen bellen of even de route kunnen checken.

Dat kunnen zij nu met deze slimme fietshelm van Coros: de LINX. Je moet de helm daarvoor wel even koppelen aan je smartphone, maar zodra je dat gedaan hebt kun je muziek luisteren, belletjes plegen en navigatie-instructies krijgen zonder je ogen van de weg te houden. In de helm zitten namelijk speakertjes en een microfoon ingebouwd. Je hebt daardoor ook je oren gewoon vrij. Zeker handig, want geluid is net zo belangrijk als zicht om gevaar goed in te kunnen schatten (en soms zelfs nog belangrijker).

Je kunt de helm bedienen met een kleine controller dat je aan het stuur van je fiets kunt bevestigen. Coros start binnenkort met een actie op Kickstarter waar je de helm in je bezit kunt krijgen. De retailprijs van de LINX gaat liggen op 200 dollar, maar via Kickstarter zul je ‘m voor de helft van dat bedrag krijgen.

coros2

Deel dit artikel