Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Deze slimme pinda geeft de temperatuur in je huis door

02-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ja, je leest het goed: een slimme pinda. Het nieuwste product van Sen.se, een bedrijf dat producten maakt die data verzamelen, is een verbonden slimme pinda-thermometer: de ThermoPeanut. Dat ding meet continu de temperatuur in een ruimte en zendt die informatie door naar je smartphone. En hadden we al gezegd dat het ding de vorm heeft van een pinda?

Je kunt het apparaatje via bluetooth verbinden met je smartphone. Met een speciale app kun je vervolgens de temperatuur aflezen. Volgens Sen.se is het apparaat geschikt om temperatuur van -20 graden tot plus 60 graden Celsius te meten. Door op de knop te drukken, ontvang je een bericht met de temperatuur op je smartphone. Ook is het mogelijk om het apparaat zo in te stellen dat je een melding krijgt als het te koud of te warm wordt.

De vraag is of je gewone thermometer al niet genoeg is om te voorkomen dat je zo’n ding nodig hebt. Hoe dan ook is het een leuke gimmick om een pinda aan de muur te hangen. Ben je een beetje technisch, dan kun je het ding via IFTTT (If this, then that…) koppelen aan andere apparaten en diensten. Daar betaal je dan wel voor: één ThermoPeanut, in een willekeurige kleur, kost 29 euro.

Deel dit artikel