Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Deze slimme riem meet je stappen en waarschuwt je als je te lang zit

06-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
06-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Het is een hippe term, wearables, maar eigenlijk niets nieuws. Misschien is het een beetje flauw om kleding er ook onder te laten vallen, maar accessoires als armbanden en horloges zijn al tientallen jaren oud. Desondanks komen er allerlei nieuwe snufjes op de markt die toch anders aanvoelen. Terwijl slimme technologie ook in onze vertrouwde wearables ingebouwd kan worden.

Laatst zagen we bijvoorbeeld al de stijlvolle bril die je gezondheidsdata kan onthouden. Een startup die begon als een project van Samsung voegt daar nu een nieuwe wearable aan toe: een riem die je helpt gezonder te leven. Net zoals de bril is er veel aandacht voor het design. De WELT, zoals het ding heet, is daarom in verschillende ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen te bestellen, via Kickstarter. De riemen worden vanaf 2017 geleverd.

Het enige verschil in het gebruik met een gewone riem is dat je de WELT één of twee keer per maand moet opladen. Volgens de makers gaat een volle accu, die verstopt zit in de gesp, maximaal 20 dagen mee. Zodra je de broekriem draagt houdt hij bij hoeveel stappen je zet. Via een app op je smartphone kun je inzicht krijgen in deze gegevens. Door je taille te meten kan hij je zelfs vertellen of je iets bent aangekomen.

welt_premium

welt_women

Deel dit artikel