Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Slimme trilarmband kan blinden helpen om te navigeren op straat

06-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor slechtzienden en blinden zijn er allerlei hulpmiddelen waardoor ze toch de straat op kunnen. Van geleidestroken (van die witte tegels stoeptegels met ribbels) en piepende stoplichten tot een blindenstok of een geleidehond. Dankzij de ontwikkeling van steeds betere en kleinere sensoren, kan ook technologie worden ingezet om blinden op straat te helpen. Startup WearWorks doet dat bijvoorbeeld, met een speciale wearable.

Het bedrijf heeft een armband gemaakt die je kunt verbinden met je smartphone. Een soort smartwatch, maar dan zonder scherm. De armband bevat een trilmotorm die al trillend navigatie-instructies geeft. Op die manier kun je dus de route vinden, zonder op het scherm van een smartphone te hoeven kijken (wat geen optie is voor blinden) en zonder een koptelefoon op te hoeven zetten voor audio-instructies.

De band geeft eigenlijk hele simpele instructies. Als je de verkeerde kant op gaat, trilt op zo’n manier dat hij een soort virtuele muur creëert. Ga je de goede kant op, dan is de band stil. Aan de hand van de trilinstructies zou je zonder problemen een route door de stad moeten kunnen afleggen. Engadget probeerde hem uit.

Op dit moment gaat het nog om een prototype. Het is helaas nog onbekend wanneer WearWorks de armband op de markt wil brengen.

Deel dit artikel