T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Innovatie

Zo kun je je smart home beveiligen

24-05-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-05-2023 Leestijd: 5 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Vakantieplannen? Of gewoon een tijd buiten de deur? Je huis met een goed gevoel achterlaten geeft rust. Ramen dicht, deur op slot, dat is de basis. Maar je kunt je huis nog slimmer beveiligen. Maak er een smart home van. Zo gedaan!

Met wat kleine aanpassingen heb je veel meer controle over je huis. De tijd dat je een ‘mannetje’ moest laten langskomen om het te installeren, ligt wel achter ons. Je smart home beveiligen is net zo makkelijk als omgaan met je smartphone, zoals de Samsung Galaxy S23. En dat voor een budget dat niet eens zo groot hoeft te zijn. We helpen je op weg met een paar mogelijkheden om je huis slimmer te maken.

De slimme deurbel

Met een slimme deurbel heb je een eerste stap gezet om je smart home te beveiligen. De deurbel wordt automatisch geactiveerd wanneer hij wordt ingedrukt. Door hem te koppelen aan een app op je telefoon of direct aan je telefoonnummer, ben je altijd op de hoogte van wat er bij je voordeur gebeurt. Bij het activeren van de bel creëer je direct een video feed en kun je communiceren met degene buiten. 

In de app zijn er diverse instellingen. Zo is het mogelijk om de slimme deurbel automatisch te activeren wanneer er iemand in de buurt komt. De camera detecteert beweging en jij ontvangt een melding. Daarmee is de slimme deurbel vergelijkbaar met een beveiligingscamera. De deurbel kun je via de stroom aansluiten, maar er zijn ook modellen met een losse (oplaadbare) batterij. Dit zijn een paar voorbeelden.

Ring

Ring is één van de bekendere slimme deurbellen voor je smart home. Met zijn bekende deuntje hoor je in huis dat er iemand voor de deur staat. Ring heeft een breed assortiment. Van bedraad tot draadloos met een goede camera tot een high-end camera. De app werkt snel en het beeld is goed.

Arlo

Arlo heeft ook een aantal slimme deurbellen. Het design van deze video deurbel is net iets slanker. Het is maar net wat je prettig vindt. Via de app zie je wie er voor je deur staat. Ook andere producten van Arlo combineer je zo makkelijk met elkaar, zodat je een uitstekend overzicht hebt.

Google Nest Doorbell 

De Google Nest Doorbell is een derde slimme deurbel voor je smart home beveiliging. Heb je meer slimme apparaten van Google in huis, zoals de Nest Hub? Dan is dit een logische keuze. Via de Nest Hub komt het geluid van de deurbel snel binnen en communiceer je via de speaker. Of je stuurt het bericht door naar je telefoon en houdt op die manier alles in de gaten.

Een beveiligingscamera

Met een slimme deurbel heb je al een camera voor je deur hangen om je smart home te beveiligen. Met een beveiligingscamera ga je nog iets verder. Deze heeft een betere camera, waardoor je ook in het donker goed kan zien wie zich in de buurt van jouw huis bevindt. Zeker als de camera een licht heeft. Dit zijn drie goede keuzes.

Arlo Ultra

Arlo heeft een slimme deurbel, maar ook beveiligingscamera’s. De Arlo Ultra heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De camera is makkelijk te installeren en werkt met een externe batterij. Er komt geen elektricien bij kijken. Handig! Via de app komen de beelden binnen en zo zie je direct wat er gebeurt. Of je ziet de volgende dag welke kat er in de tuin heeft gepoept.

Google Nest Camera

De Google Nest Camera schittert door zijn eenvoud. In combinatie met de Google Nest Hub werkt hij extra makkelijk. De batterij gaat lang mee en de kwaliteit van het beeld is dik in orde. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat hij een 2.4 GHz signaal nodig heeft. Ontdek hier het verschil tussen 5 GHz en 2.4 GHz

Ring Floodlight

Heb je een grote tuin? Met de Ring Floodlight heb je een extra krachtige lamp op je beveiligingscamera. Is er beweging binnen het detectiegebied? De camera ziet dit en de felle lamp slaat aan. Een eventuele inbreker krijgt zo de schrik van zijn of haar leven en staat meteen lekker scherp op beeld. 

Slimme verlichting

Je huis beveilig je ook van binnen. Ben je weg van huis? Met slimme verlichting zet je je verlichting op afstand aan in je smart home. Jouw voordeel? Van buitenaf lijkt het alsof je thuis bent. Toch wat minder verleidelijk voor inbrekers om in te breken. Hieronder vind je een paar systemen om aan te denken.

Philips Hue

Slimme verlichting is met Philips Hue groot geworden. De lampen koppel je aan een speciaal apparaat, genaamd de Bridge. Deze staat in verbinding met je telefoon, zoals de iPhone 14. Via de app zet je op afstand je lampen aan of uit. Heb je lampen met kleur? Die pas je ook zeer makkelijk aan.

Wiz Bulb

De Wiz Bulb is een goed alternatief voor Philips Hue. Vooral wanneer je een goede prijs-kwaliteit zoekt, ben je bij dit merk aan het juiste adres. De lamp maakt direct verbinding met wifi, waardoor je geen bridge nodig hebt. Via de app schakel je de lampen makkelijk aan of uit en pas je de kleuren aan.

IKEA Smartlight

Slimme verlichting voor een budgetprijs zonder een budget ervaring? Dan is IKEA je beste vriend! In het assortiment van de Zweedse meubelkoning vind je een veelvoud aan lampen en de mogelijkheden om die op een afstand te activeren. Met een kleine investering heb je zo snel een smart home.

Complete pakketten

Het is ook mogelijk om voor een compleet pakket te kiezen. Daarmee is je investering groter, maar ben je wel in één keer klaar. Dit kan bij partijen als Woonveilig, Smartalarm of Verisure.

Woonveilig

Met Woonveilig wordt je huis goed en slim beveiligd. Er is een speciale abonnementsservice, waarbij professionals langskomen als er een alarm afgaat en je niet in de buurt bent. Ideaal wanneer je op vakantie bent.

Smartalarm

Smartalarm heeft verschillende pakketten voor je smart home beveiliging. Je krijgt meldingen binnen wanneer er in of rondom je huis beweging is als je niet thuis bent. Ook zijn er apparaten die je waarschuwen tegen eventuele waterschade. Voordat je hiermee aan de slag gaat, krijg je eerst gratis beveiligingsadvies, zodat jij weet wat het beste bij je past.

Verisure

Verisure is één van de bekendere partijen op het gebied van de beveiliging van je smart home. Het bedrijf biedt diverse Arlo-producten aan. Mocht er iets ernstigs gebeuren, dan heb je de SOS-knop voor noodgevallen. Dan wordt de politie, brandweer of ambulance gelijk naar je locatie gestuurd.

Profiteer van de IoT apparaten

Wil je nog meer uit je smart home beveiliging halen? Met de verschillende Internet of Things apparaten heb je altijd de volledige controle over je huis. Van een slimme thermostaat tot een robotstofzuiger.

Deel dit artikel