T-Mobile blog Founders blog
Overzicht Innovatie

Van camera tot slimme deurbel: hoe regel je de beveiliging van je huis?

23-10-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-10-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wanneer je op vakantie gaat, een weekendje weg, of gewoon de hele dag buiten de deur bent, wil je je huis natuurlijk wel met een fijn gevoel achterlaten. Natuurlijk check je van te voren of alle ramen wel dicht zijn en draai je de deur achter je op slot, maar er zijn nog meer manieren om je huis op een slimme manier te beveiligen.

Toch is het goed om je hier van te voren even in te verdiepen, want waar moet je op letten als je je ‘smart home’ echt goed wilt beveiligen? Dit moet je weten over de verschillende vormen van smart beveiliging.

Het aanbod in slimme beveiliging is groot. Voordat je je verder verdiept in de slimme beveiliging, is het goed om te weten dat er twee verschillende soorten zijn. Je kunt kiezen voor de zogenoemde ‘losse’ systemen, maar er bestaan ook complete pakketten waaruit je kunt kiezen. Het voordeel van deze losse systemen is dat je het helemaal kunt laten aansluiten op jouw behoeften. In de meeste gevallen is het ook budgetvriendelijker dan wanneer je voor een geheel pakket kiest. Maar toch wil dit niet zeggen dat dit altijd de beste keus is. Het is hierbij belangrijk om vooruit te denken: wil je later nog extra opties toevoegen, dan is het in sommige gevallen voordeliger om direct voor een pakket te kiezen.

Een slimmer huis is sneller opgezet dan je denkt. Maar waar moet je op letten als je je smart home echt goed wil beveiligen? Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

Losse systemen

Nest

Een bekend systeem in het beveiligen van je huis, is Nest van Google. Het fijne hieraan is dat je alles aan elkaar kunt koppelen. Waar je bij Google Nest misschien eerst denkt aan de slimme speakers waar je tegen kunt praten, komen hier nog veel meer apparaten bij kijken. Zo kun je ook kiezen voor slimme camera’s, deurbel, thermostaat en rookmelder.

Logi Circle

Ook Logitech is gespecialiseerd in slimme beveiliging voor je huis, met name de slimme camera’s Logi Circle. Deze camera’s zijn zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en kunnen daarom ook tegen weer en wind. Het is daarnaast mogelijk om zelf mee te kijken wat er in huis gebeurt.

Netatmo

Dankzij de producten van Netatmo kun je inbrekers goed af laten schrikken. Zo hebben de beveiligingscamera’s die je buitenshuis op kunt hangen een sirene, wat de kans kleiner maakt dat inbrekers daadwerkelijk je huis nog binnen zullen komen. Maar dat is niet alles, je kunt hier ook terecht voor slimme binnencamera’s, slimme sirenes, deur- en raamsensoren, rookmelder en deurbel. Al deze apparaten zijn gemakkelijk te bedienen met één applicatie.

En niet alleen voor beveiliging ben je bij Netatmo aan het juiste adres, ook voor een slimme thermostaat, radiatorkraan, weerstation, regen- én windmeter kun je hier terecht.

Somfy

Een merk waar je zeer uitgebreid terecht kunt voor slimme apparaten in huis, is Somfy. Zowel voor beveiliging, door middel van camera’s en alarmsystemen, maar ook voor zonwering, raamzonwering, binnenzonwering, verlichting, garagedeuren en smart home kun je hier goede producten scoren.

Complete pakketten

Kies je liever voor een compleet pakket inclusief een (virtuele) beveiligingskamer? Kijk dan eens bij Woonveilig, Smartalarm of Verisure.

Woonveilig

Wanneer je voor Woonveilig kiest, wordt je huis 24 uur per dag goed en slim beveiligd. Dit gaat dus verder dan slechts een slimme camera waarbij je het beeld zelf in de gaten kunt houden. Het past zich continu aan aan jouw persoonlijke leefsituatie. Zo blijft alles onder controle, ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent.

Smartalarm

Bij Smartalarm krijg je geavanceerde bescherming tegen transparante en eerlijke prijzen. Ook hierbij wordt het huis continu door professionals in de gaten gehouden. Hun professionele meldkamer Trigion belt jou wanneer er problemen zijn gedetecteerd en zal bij je blijven totdat het is opgelost. Een groot voordeel van Smartalarm is dat zij zonder contract werken en jij dus nergens aan vast zit. Daarnaast zijn de camera’s klein ontworpen en werken deze met bewegingssensoren die wél op mensen, maar niet op huisdieren reageren.

Verisure

Tot slot kun je kiezen voor Verisure. Dit alarm biedt bescherming voor jouw gehele woning. Ook hierbij wordt jouw huis door een alarmcentrale in de gaten gehouden en zul je binnen slechts 29 seconden een reactie van hen krijgen als er iets gebeurt. Er is een SOS-knop voor noodgevallen en je hebt zelf altijd en overal de controle over de camera’s via hun app.

Deel dit artikel