T-Mobile blog Founders blog
smart home producten energie besparen
Overzicht Thuis

Smart home producten die energie besparen

12-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Smart home producten: hartstikke handig om je het leven nét een stukje makkelijker te maken. Maar wist je dat ze je ook helpen met besparen op de energierekening? Handig, nu de energieprijzen in recordtempo stijgen. Je ontdekt hier de handigste smart home apparaten om energie te besparen.

Wat is een smart home?

Een smart home is een huis waarin slimme apparaten met elkaar zijn verbonden via een smart home systeem. Die kun je zo op afstand besturen. Oftewel: met een druk op je telefoon de lampen of kachel aan, gordijnen dicht of zien wie er aanbelt!

Smart home producten om te besparen op de energierekening

Smart home producten zijn er in alle soorten en maten. Te veel om op te noemen. Van handige Google Home-apparaten tot andere slimme gadgets. Wij nemen de handigste van dit moment met je door: namelijk de apparaten die je helpen te besparen op je energierekening.

beste smart home producten energie besparen

Slimme stekkers

Weet je niet welke apparaten thuis de grootgebruikers zijn qua stroomverbruik? Slimme stekkers geven je het antwoord. Deze plaats je tussen het stopcontact en de stekker van een apparaat. Het resultaat? Twee voordelen:

  • Een ‘dom’ apparaat is direct slim: je kunt ’m op afstand aan- en uitzetten.
  • Via een app zie je het energieverbruik van het apparaat.

Dankzij slimme stekkers weet je zo precies welke apparaten de meeste stroom verbruiken. Goed om te weten als je wilt besparen op je energierekening.

Bewegingssensoren

Smart home producten zorgen voor gemak, maar helpen je ook met geld besparen. Bewegingssensoren zijn misschien niet zo sexy als een slimme wasmachine of koelkast, maar wél minstens zo handig. En veel goedkoper. Bewegingssensoren zorgen dat lampen alleen aan gaan als dat nodig is. En dat licht automatisch dimt bij geen beweging. Dat scheelt energie. Goed nieuws voor je portemonnee. Deze apparaten betalen zich vanzelf terug.

Slimme thermostaat

Tot 23% besparen op je energierekening? Laat dat maar over aan een slimme thermostaat. Die past het verwarmingsplan voor je huis aan op je leefgedrag. Hij ziet wanneer mensen wel en niet thuis zijn. Zo brandt de kachel geen minuut te lang. Dit kan per jaar al € 100 tot € 200 besparen.

Slimme kachels

Dankzij het internet of things kun je eigenlijk elk apparaat wel slim maken. Zelfs de kachel. Kwestie van een slimme radiatorknop erop plaatsen en de klus is geklaard. Zo is elke kachel in je huis slim en bepaal je precies welke kamer wel en niet verwarmd wordt. Sommige slimme radiatorknoppen zijn zelfs nóg slimmer. Die voelen wanneer het raam nog open staat en zetten de kachel dan uit. Dat scheelt onnodige stookkosten.

Het beste (én zuinigste!) netwerk voor smart home producten

Je huis wordt steeds slimmer. Omdat steeds meer smart home producten zijn aangesloten. Met de apparaten hierboven is dat goed nieuws voor je energierekening: die investering betaalt zich vanzelf terug. Keerzijde? Je internetverbinding heeft het er maar druk meer. Meer apparaten zijn verbonden en nemen daarmee meer bandbreedte in.

De oplossing? Glasvezel. Dit is het snelste, beste internet voor thuis. Want hier gaat uploaden even snel als downloaden. Je hebt je eigen aansluiting, wat betekent dat je deze niet deelt met je buren. Dit houdt in dat je altijd de beloofde snelheid van je abonnement hebt. Perfect voor een snelle verbinding voor ál je smart home producten. Lees hier meer over de voordelen van Glasvezel.

Daar komt bij dat Glasvezel een extra voordeel heeft als het om energiebesparing gaat. Want wist je dat Glasvezel het meest duurzame en zuinige netwerk is? Dat komt omdat dit netwerk data doorgeeft door middel van lichtsignalen. Andere netwerken doen dat met stroomsignalen. Dat is niet alleen langzamer, het verbruikt ook meer energie.

Een goede extra reden om voor Glasvezel te kiezen. En ook een van de redenen waarom T-Mobile de komende jaren een miljoen woningen aan wil sluiten op Glasvezel. Doe de onderstaande postcodecheck en je ziet binnen een minuut of Glasvezel op je adres beschikbaar is of komt. Zo heb jij straks het zuinigste internet voor de smart home producten die je helpen te besparen op je energierekening!

Postcodecheck

Achterhaal in 1 minuut of jij Glasvezel kunt gebruiken: het beste vaste internet voor al je smart home producten.

Deel dit artikel