Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Je smartphone is hard op weg om het belangrijkste scherm in huis te worden

25-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
25-08-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Bijna niemand kan meer zonder zijn smartphone. Onderweg gebruiken we hem om te communiceren vrienden en collega’s, maken we er foto’s mee en kijken we er video’s op. Maar ook in huis begint de smartphone steeds belangrijker te worden en neemt het heel voorzichtig de rol van bijvoorbeeld een pc op laptop over.

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Sandvine deed hier onderzoek naar en concludeert dat inmiddels 30 procent van al het internetgebruik in huis afkomstig is van smartphones. Thuis zijn grotere schermen meestal binnen handbereik, maar toch pakken we dus steeds vaker gewoon onze telefoon. Als je er over nadenkt niet onlogisch, want apps Facebook, WhatsApp en YouTube staan er op je homescreen.

De cijfers van Sandvine laten trouwens ook echt een duidelijke groei zien. In 2012 kwam nog maar 9 procent van het internetverkeer thuis vanaf telefoons, een jaar later was dat al verdubbeld en sindsdien groeit het gewoon door.

Desondanks moet je computers (nog) niet afschrijven. Het meeste internetverkeer vanuit huis komt nog gewoon van Windows. Sterker nog: bijna de helft van de streams van Olympische Spelen in de VS werd bekeken op een Windows-computer. Tablets, smart tv’s en telefoons waren dat vlak nog steeds in de minderheid. Maar bij de volgende Olympische Spelen, over twee jaar, kan dat er natuurlijk alweer heel anders uitzien.

Cijfers Olympische Spelen Sandvine

Deel dit artikel