Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Snapchat haalt grote naam uit filmwereld binnen voor augmented reality-ontwikkelingen

08-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Snapchat heeft een grote naam uit Hollywood ingehuurd om te werken aan een augmented reality-project. Het is niet duidelijk om welk project het gaat, maar mogelijk werkt het bedrijf aan een AR-zonnebril. Hiermee zou je dingen op je blikveld kunnen projecteren die je dan ziet in de echte wereld.

Raffael Dickreuter ging in juni bij het bedrijf aan de slag als Concept and Augmented Reality Designer. Wat hij precies doet binnen die functie is onduidelijk. Snapchat wilde niet ingaan op zijn aanstelling, zo meldt Business Insider. Ook Dickreuter zelf reageerde niet op contactverzoeken.

Snapchat werkt al een tijd aan een speciale augmented reality-zonnebrillen. CEO Evan Spiegel werd vorig jaar nog gespot met een prototype. Het zou dus kunnen dat Dickreuter werkt aan speciale concepten voor deze bril. Het zou echter ook kunnen dat het bedrijf gewoon bezig is met nieuwe AR-content voor zijn app, zoals we nu al de maskers (officieel Lenzen genaamd) kennen die je op je gezicht kunt projecten.

Dickreuter werkte mee aan Iron Man, Superman Returns en Pirates of the Caribbean, dus wat dat betreft lijkt hij zeker de juiste man om Snapchat te helpen.

Deel dit artikel