Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Snapchat verkoopt filmbril Spectacles via snoepautomaten

11-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een maand of twee geleden dat Snapchat plots een bijzondere aankondiging: het bedrijf heeft een zonnebril gemaakt waarmee je kunt film: Spectacles. De bril is echt speciaal bedoeld voor Snapchat. Er zit een camera in en met een tapje op de zijkant van de bril maak je een Snap van tien seconden die direct naar de app op je smartphone wordt verstuurd. We wisten al dat hij 130 dollar (omgerekend 120 euro) zou gaan kosten, maar nog niet wanneer en hoe je er aan zou kunnen komen. Tot gisteren.

Snapchat zette gisteren namelijk een grote gele snoepautomaat neer, ergens aan de kust vlakbij Los Angeles. Via deze automaat kon je de bril kopen en hem ook digitaal passen (er zit een camera en een scherm in, waardoor je kan zien hoe hij je staat). De Snapbot, zoals deze snoepautomaat heet, wordt op willekeurige momenten op willekeurige plekken in de VS neergezet.

Dat is goed voor de media-aandacht en de hype rond de Spectacles, maar maakt het tegelijkertijd extreem lastig om aan zo’n bril te komen. Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn. Online bestellen is niet mogelijk en voor ons in Nederland kun je er dus eigenlijk op dit moment niet aankomen. Er zijn wel slimme handelaren die de zonnebril voor veel te veel geld (500 tot 1000 dollar) op eBay zetten, maar dat is voor nu dan ook je enige optie om eraan te komen.

Of Snapchat in de toekomst ook nog andere verkoopkanalen in gaat zetten en of het de Snapbots ook buiten de VS wil gaan inzetten is onbekend. Afwachten dus. Wil je toch zien hoe de bril je staat? Door onderstaande code te scannen met Snapchat krijg je een speciale lens om hem uit te proberen!

Deel dit artikel