T-Mobile blog Founders blog
snelladen samsung mobiel snelladen samsung
Overzicht Mobiel

Je Samsung telefoon snelladen, hoe werkt dat?

14-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
14-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Een heleboel Samsung telefoons kunnen snelladen. Handig, want hierdoor zit je nooit lang met een lege batterij. Vaak wordt de snellader niet standaard met je mobiel meegeleverd. In dit blog lees je wat snelladen is, hoe het werkt en waaraan je een goede snellader herkent. 

Wat is snelladen?

Snelladen is een extra snelle manier van je telefoon opladen. Doordat de snellader een hoger vermogen levert, is je batterij eerder vol dan normaal. Vaak geniet je al binnen tientallen minuten weer van een goedgevulde accu. Snelladen is extra handig als je maar kort de tijd hebt om je telefoon op te laden. Bijvoorbeeld voordat je het vliegtuig instapt. Of voordat je in de auto naar huis gaat navigeren.

Welke Samsung telefoons kunnen snelladen?

Van de Samsung Galaxy S23 tot de Samsung Galaxy A52: een heleboel telefoons van Samsung kunnen snelladen of draadloos snelladen. Ontdek hieronder of jouw telefoon het ook ondersteunt.

Wat heb je nodig om je Samsung snel te laden?

Om je Samsung telefoon te snelladen heb je een snellader of een draadloze snellader nodig. Dit is vaak niet je normale oplader, maar een die meer vermogen levert. Ook is het belangrijk dat je Samsung telefoon een snellaadfunctie heeft. Oftewel: dat hij het snel opladen ondersteunt. Je kunt dit altijd terugvinden in de handleiding van je gekochte smartphone. Daarnaast moet je in het instellingenmenu van je Samsung telefoon snelladen aanzetten.

hoe snelladen samsung

Hoe zet je snelladen aan op je telefoon?

  • Open het instellingenmenu.
  • Ga naar ‘Apparaatonderhoud’.
  • Druk op ‘Batterij’.
  • Ga naar ‘Opladen’.
  • Schuif de slider naast ‘Snel opladen’ naar rechts.
Samsung Galaxy S23 Ultra

De beste Samsung van 2023. Is razendsnel, heeft een krachtige batterij en maakt schitterende foto’s.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Ultra Zwart Samsung Galaxy S23 Ultra Crème Samsung Galaxy S23 Ultra Groen Samsung Galaxy S23 Ultra Lavendel

Hoe herken je een snellader?

Voordat je je Samsung telefoon gaat snelladen, is het slim om een goede snellader te kiezen. Je kunt een snellader herkennen aan verschillende kenmerken. Het oplaadblok is bijvoorbeeld vaak wat groter en steviger dan normaal. Ook staan er woorden als ‘quick charge’, ‘fast charge’ of ‘rapid charge’ op en is het aantal watt hoger. Meer wattage betekent meer stroom naar de batterij in de dezelfde tijd. 

Om je Samsung telefoon optimaal en veilig te snelladen, is het belangrijk om een snellader te kiezen die bij het snellaadprotocol past. Bij Samsung telefoons is dit Adaptive Fast Charging/Quick Charge of Super Fast Charging. Kies je toch een ander type snellader? Dan doet dit niet zoveel. Je Samsung laadt wel op, maar niet in de hoogste snelheid. 

Zo kun je de Samsung Galaxy S23 snel opladen

De Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus en Galaxy S23 Ultra zijn de beste Samsung telefoons van 2023. Natuurlijk kun je ook deze smartphones snelladen. Hiervoor moet je eerst zelf een passende snellader kopen. Daarna kun je de batterij van de Samsung Galaxy S23 Series razendsnel weer vol laden. Dankzij 25W Super Fast Charging is je smartphone binnen enkele minuten weer klaar voor gebruik. Extra fijn: de telefoons hebben een 2x zo groot koelingssysteem. Je Samsung raakt nooit zomaar oververhit.

Samsung Galaxy S23

Deze Samsung laadt razendsnel op, is supersnel in gebruik en maakt ook nog eens de mooiste foto’s.

Stap 1: kies je kleur

Stap 2: kies het geheugen vorige stap

Samsung Galaxy S23 Zwart Samsung Galaxy S23 Crème Samsung Galaxy S23 Lavendel Samsung Galaxy S23 Groen
Deel dit artikel